0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Támogatások dísznövénytermesztőknek

A kertészet korszerűsítése címmel megjelent pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról rendeztek szakmai fórumot Szigetszentmiklóson, a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon. Négy olyan jogcím is található a pályázati kiírásban, aminek forrásaira a dísznö...

A vidékfejlesztési program kertészeti felhívásairól Keszthelyi Krisztián, a gödöllői és szegedi telephellyel rendelkező EMVA Kft. munkatársa adott részletes tájékoztatást. A mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok írásával 2004 óta foglalkozó cég az elmúlt két évben 30 milliárd forint értékben nyert ügyfeleik részére pályázatokat.
A felhívások már megjelentek, és várhatóan március 7-9-e táján elkezdődik a pályázatok befogadása. A dísznövénytermesztők számára a legfontosabb pályázati felhívás az üveg- és fóliaházak létesítése, aminek keretösszege 22,5 milliárd forint. A másik fontos felhívás a gombaházak és hűtőházak létrehozása és korszerűsítése 17 milliárd forintos keretösszeggel. Vágott virágok és más dísznövények tárolására szánt hűtőházak is támogathatók, hívta föl a figyelmet az előadó.
A másik két kertészeti intézkedés – ültetvénytelepítéssel kapcsolatos öntözési beruházások támogatása (22 milliárd forint), illetve a gyógy- és fűszernövény-termesztés fejlesztése (3 milliárd forint) –, már kevésbé érinti a virágkertészeket. Idén még kertészeti gépbeszerzésre is írnak ki pályázatot a tavalyinál kisebb, 10 milliárd forintos keretösszeggel. Várhatóan szűkített gépkatalógussal a kis kertészeti gépek élveznek majd támogatást.

Forrás: