0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Kiemelt figyelem a hüvelyeseknek

Kiemelkedő népélelmezési cikkek lehetnek a hüvelyes termékek, amelyeknek ráadásul számos kedvező egészségügyi hatásuk van – hangzott el szerdán a Kanadai Nagykövetségen tartott szakmai eseményen. A rendezvényre abból az alkalomból került sor, hogy az...

Az eseményen a Kanadai Nagykövetség kereskedelemfejlesztési osztályának munkatársa, Morvai Gergely tartotta a nyitó előadást, aki röviden vázolta Kanada mezőgazdaságának főbb viszonyait, és részletesen kitért az észak-amerikai országban nagy tömegben termelt hüvelyesek adta lehetőségekre is. Mint elmondta: Kanada jelentős exportőrnek számít a lencse, több különféle bab, valamint más hüvelyes termények esetében is.
Ezt követően a FAO Regionális Központjának képviseletében Eleonora Dupouy szólalt fel, aki elmondta: a hüvelyesek fogyasztásának növelésével nagyban enyhíthetőek lennének a rossz táplálkozás okozta népegészségügyi problémák. Ezek ráadásul nem csak a szegény országokat érintik, a jóléti államokban más jellegű, de hasonlóan súlyos táplálkozási gondok vannak. A hüvelyesek kedvező tulajdonságaik miatt azonban kiválóan alkalmazhatók az elhízás, a szív- és érrendszeri problémák, valamint a rák megelőzésére.
Az esemény harmadik előadását az Agro-Haribec vállalat képviseletében Érik de Franciosi tartotta meg, aki ismertette a cég innovatív, a hüvelyes terményeket meglepően újszerű formában feldolgozó termékeit. A két órás program egy alkalomhoz illő, a hüvelyesekre fókuszáló ételkóstolóval záródott.

Forrás: