0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kiosztották a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjakat

Az idén három vállalkozásnak - a Bock Borászat Kft.-nek, a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-nek, valamint a Mecsekerdő Zrt.-nek ítélték oda a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat (MAMD).

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 15-e alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen adta át a díjazottaknak az oklevelet, az emlékplakettet és a MAMD védjegy használatának lehetőségét tanúsító bizonyítványt.
A díjat odaítélő Bizottság javaslatára Fazekas Sándor a 2012-ben díjazott vállalkozások közül a MIRELITE MIRSA Zrt.-nek és a Tutti Élelmiszeripari Kft.-nek adta meg a lehetőset, hogy további három évig használhassák a MAMD védjegyet. A MAMD díj nem egy termék minőségének kiválóságát, hanem a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét hivatott igazolni.
A Földművelésügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, agrárgazdasági területen működő – alapanyag-termeléssel, élelmiszer-feldolgozással és -szolgáltatással foglalkozó – szervezetek számára a szaktárca idén is kiírta a MAMD díjra a pályázatot. A pályázati felhívás a Földművelésügyi Értesítő 2016. március 4-én megjelent hivatalos lapjában olvasható.
A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére 2016. október 14-e 12:00 óráig nyújthatók be a pályázatok. A pályázat célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának. A pályázat célja továbbá olyan modell kialakítása és hatékony működtetése a díjazott szervezetek által, amely hozzájárul a szervezet fenntartható és tartósan sikeres működéséhez, így példaértékűvé válhat a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára is.

Forrás: FM Sajtóiroda
 

Forrás: