0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Tokaji borárverés negyedszer

Az idén a száraz tételek lesznek többségben az április 23-án immár negyedszer sorra kerülő Nagy Tokaji Borárverésen, derült ki rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A mind nagyobb sikerű rendezvényt a Tokaji Borlovagrend rendezi, és a bevétel eg...

Az idei árverésen 19 termelő 27 tétele kerül kalapács alá, mindegyik különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható bor, némelyik még nem is vihető el az árverés után, mert érnie kell a pincében. Korábban hordós tételekre lehetett licitálni, az idén palackozott borok is megvásárolhatók lesznek. Mindegyik a borász kísérletező kedvét jelképezi, hiszen teljesen új házasítások, dűlőszelekciók, új technológiák eredményeként születtek. Tavaly a nagy sikerű árverésen több mint 30,2 millió forintért keltek el a borok.
A borárverés az április 22. és 24. között negyedszerre megrendezett Tokaji Tavasz fő attrakciója, de a hétvége színes programot kínál a borvidék civil szervezeteinek segítségével, mondta el Takaró Rita, a Tokaj Borlovagrend ügyvezetője. Lesz dűlőtúra a tokaji borbarátnőkkel, mesterkurzus a Tokaj Reneszánsz vezetésével, avatnak új borlovagokat, vakkóstoló, jazzkoncerttel egybekötött borvacsora és nyitott pincék várják a látogatókat Tokaj kulturális negyedében.
Az árverésen résztvevő borászatok: Baranyai Béla, Barta Pince, Basilicus Szőlőbirtok, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, DemeterVin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dorogi Testvérek Pincészete, Erzsébet Pince, Füleky Pincészet, Gróf Degenfeld, Holdvölgy, Kvaszinger Borászat, Patricius Borház, Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux, Sauska Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj-Kereskedőház, Zsirai Pincészet.
 

Forrás: