0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Madárlesen a Füvészkertben

Egyedülálló oktató-játszó eszközzel bővült a budapesti Füvészkert, a családbarát programokban is egyre gazdagabb botanikus kert új lehetőséget nyújt látogatóknak a természet megismerésére. A mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköznek köszönhetően...

A mYnest természetfotós játszótér Máté Bence természetfotós szakmai támogatásával, több éves fejlesztés eredményeként született meg. A magánkertek, iskolaudvarok, nemzeti parkok látogató- és oktatóközpontjaiban, vadasparkok és állatkertek területén egyaránt alkalmazható, természetfotózásra is lehetőséget nyújtó játszótér a gyerekek élményekre építő oktatását és szemléletformálását szolgálja.

A Nádland fejlesztőcsapatának célkitűzése egyszerű volt: a virtuális világból a természet valódi értékeihez visszavezetni a gyerekeket, és közben a mai digitális eszközökkel is összekapcsolhatóvá tenni a természet élményeit. A füvészkerti mYnestet két kamerával is felszerelték, hogy akár távolról is megfigyelhető, követhető legyen az élő környezet a gyerekek számára – jegyezte meg Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője. Az oktatófunkció mellett a játék is fontos szempont volt a fejlesztés során, a detektívüveggel felvértezett búvótorony kiegészíthető hinta- és balkonmodullal is, aljában pedig nagyméretű homokozó is helyet kapott.

A természetes és digitális világ közti összhang megteremtésére a programhoz elektronikus, munkafüzetszerű weboldal és mobilapplikáció készül, amely játékos formában vezeti rá a gyerekeket a madarak, állatok megismerésére. A mobilalkalmazás segítségével a virtuális közösség résztvevői segítséget kapnak a madármeghatározásban, feltölthetik, megnézhetik és értékelhetik az elkészült fotókat, jegyzeteket, hiszen az élmények interaktív feldolgozása is része az applikációnak.

A mYnest program sikerét mutatja, hogy már folyamatban van öt újabb oktatóeszköz építése és kihelyezése, melyek között a Fővárosi Állat- és Növénykert lesz a soron következő. Az oktató-játszó eszköz építéséhez és kivitelezéséhez intézmények számára pályázat is igényelhető, a lakossági verziót pedig kedvezményes áron kínálja a Nádland Kft. A társadalmi felelősségvállalásra is gondolva minden 10. mYnestet gyermekjóléti intézménynek állítanák fel ingyenesen.

Forrás: