0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 2.

Ments meg egy kertet!

A Földművelésügyi Minisztérium a Ments meg egy kertet! felhívással vonja be a mezőgazdasági szakiskolák diákjait a kertészkedés éve jegyében zajló programsorozatba.

A szakiskolák diákjait arra ösztönzik, hogy településükön kutassanak fel elhagyott, illetve olyan kerteket, amiket idős tulajdonosaik már nem tudnak egyedül megművelni. A tanulók szaktanár felügyelete mellett, a tulajdonossal egyeztetve megművelik a kertet, veteményest alakítanak ki benne.

A 65 minisztérium által fenntartott iskola szinte mindegyike jelentkezett már gondozásba vett kerttel, némelyikük 8-9-et is elvállalt, tudtuk meg Virág Dórától, a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola megbízott intézményvezetőjétől, a Ments meg egy kertet! program koordinátorától. A kenderesi szakiskola diákjai Sipos Gyuláné Borika néni kertjét vették gondozás alá: ágyásokat alakítottak ki, veteményeznek, palántáznak, és a nyár folyamán egészen a betakarításig rendszeresen gondozzák a területet.

A program szervesen illeszkedik a „Legszebb konyhakertek” versenybe, külön kategóriát alakítottak ki a szervezők a gondozás alá vett kertek díjazására, fűzte hozzá Kovács Szilvia, a verseny programigazgatója, Karcag város alpolgármestere.

Forrás: