0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Ha szombat, akkor Bock & Roll!

Fergeteges Bock and Roll bulira készül a villányi Bock Pince szombaton, május 27-én. A vendégek a Bock Valér által készített Bock & Roll bor legfrissebb, 2015-ös évjáratát is megkóstolhatják.

„Piros Marlbit szívva csinálja a borát / Tokajon a százpontos Áts Karcsi a király” – énekelte meg a Bëlga együttes tíz évvel ezelőtt a csodás borokat készítő tokaji termelőt, aki idén a Bock & Roll parti vendége lesz. A hamar klasszikussá lett boros nóta külön szólt Bock Valérról, Bock József fiáról is, mi több, az etyeki fesztivál felemlegetése után megénekelte azt is, hogy „aztán elmegyek egy jó Bock and Roll partira”. Ez adta az ötletet és az ihletet Bock Valérnak, hogy az együttes engedélyét és áldását kikérve ezen a néven elkészítse friss, gyümölcsös vörösborát – először 2008-ban. A bor alapját ma már a pinot noir, a kékfrankos és a syrah adja, és tény, igazán egyedi karakterű bor született.

„Ha zenei stílusokhoz szeretném hasonlítani a Bock & Rollt, a kékfrankos adja az alapot, a ritmust, mondhatni ez a dob meg a basszus a zenében. A syrah testesebb, nehezebb cucc, a vaskos gitárszólóhoz tudnám hasonlítani, míg a pátyolgatásra szoruló pinot noir a művészlélek énekes” – von párhuzamot zene és bor között Bock Valér. Jelenleg a 2014-es évjárat van forgalomban, de a 2015-ös, jóval érlelhetőbb, nagyobb testű Bock & Rollt – egy nagy évjárat nagy borát – is meg lehet majd kóstolni a szombati partin.

A bulira ötszáz vendéget vár a pince, a jó hangulatra nem csak a Bock & Roll bor, hanem a pörgős zenét játszó, az Átjáró tehetségkutató versenyt éppen tíz éve megnyert Zaporozsec, valamint a magyar, norvég és ír zenészekből álló trió, a Mongooz and the Magnet a garancia. No meg a „százpontos” Áts Karcsi, akinek a borait is újra és újra végig lehet kóstolgatni.

Forrás: Pince Művek sajtóközlemény