Back to top

Hazai fehérjestratégia – GMO mentesség az Agrárakadémián

A havi rendszerességgel megrendezendő fórumok soron következő eseményének témája az Hazai fehérjestratégia – GMO mentesség. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatójának nyitóelőadását követően, a délelőtt folyamán Helembai Jenő, a Vitafort Zrt. exportigazgatója és Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója szólalnak fel a téma aktualitásaival kapcsolatosan.

A rendezvény résztvevőinek – ágazati szereplők, kis- és középvállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek, a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézetei – az előadásokat követő kerekasztal beszélgetések alkalmával lehetőségük nyílik az előadásokkal kapcsolatban kérdéseket feltenni, illetve azokhoz hozzászólni, véleményt alkotni.

Az Agrárakadémiáról

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében 2017 tavaszán Agrárakadémia néven nyílt konferenciasorozat indult útjára. A fórum az agrár-szakpolitika irányvonalainak bemutatását és népszerűsítését célozza meg tematikus felépítésben minden hónapban.

Időpont: 2017. november 22. (szerda) 10 óra

Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.)

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a http://www.hermanottointezet.hu/agrarakademia oldalon lehet.

 

További információk: http://agrar-akademia.hu/

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Bárányné Erdei Rita

ügyvezető

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

 

Sári Enikő

ügyvezető igazgató

Magyar Mezőgazdaság Kft.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Fórum a juh- és kecskeágazatért

Az Agrárakadémia fórum idei első állomása Székesfehérvár volt, ahol március 4-én a Corvinus Egyetem campusán „Új együttműködés a juh- és kecskeágazatban” címmel rendezett a Magyar Mezőgazdaság Kft. konferenciát az Agrárminisztériummal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, valamint a Juh és Kecske Ágazatért Egyesülettel és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetséggel együttműködésben.

Megvalósítható a fehérjestratégia

Évtizedes munka, komoly kutatás kellene annak eléréséhez, hogy a hazai fehérjeigényt itteni forrásból, GMO-mentes alapanyagokból elégítsük ki – hangzott el az Agrárakadémián. A szójatermelés növelése mellett számos más növény és a kukoricafeldolgozás során létrejövő anyagok is szerepet játszhatnak.

Agrárakadémia: Óvatos bizakodás a tej és baromfiágazatban

Számos kihíváson, kisebb-nagyobb válságon van már túl az agrárium és az élelmiszeripar is a 2017-es évben, és a harmadik negyedév végére az látszik, hogy mindezek ellenére a félévkor a KSH által prognosztizált kibocsátásbeli visszaesésnél vélhetőleg kisebb lesz a teljesítménybeli elmaradás – mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára az Agrárakadémián.

AKG az Agrárakadémián

A környezeti szempontokat figyelembe vevő gazdálkodás, a szabályozói változások és a versenyképesség volt a fő téma a Magyar Mezőgazdaság által szervezett Agrárakadémián.

Tudás és integráció az élelmiszergazdaság jövőjének kulcsa

A hazai élelmiszergazdaság versenyképességének javításához elengedhetetlenek az alkalmanként komoly összegeket felemésztő technológiai fejlesztések, ugyanakkor ez csak egy eleme a sikernek – derült ki az Agrárakadémia délutáni kerekasztalbeszélgetésén.

Fordulópont előtt a hazai élelmiszergazdaság

Hogyan élje túl a hazai élelmiszergazdaság rövid távon, hogy hosszú távon versenyképes lehessen? – ez a kérdés foglalkoztatta az Agrárakadémia konferencia előadóit és résztvevőit is. Fazekas Sándor a 2050-is szóló élelmiszergazdasági stratégiát ismertette, Csányi Attila ennél rövidebb távon, már az idén megvalósítható javaslatokat tett, az ágazat helyzetének mielőbbi javítása érdekében.