Back to top

Női lélek minden csepp borban!

Magyarország borásznői összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. 30 pincészet, 80 bor és 10 pálinka kerül terítékre, természetesen - női kézből.

„Számos borkóstolón vettem már részt, az egészen kicsiktől a nagyszabású sétáló rendezvényekig, és mindig azt tapasztaltam, hogy főként a férfiaké a terep.

A Gyengébb? Nem! című könyvem megjelenése után elhatároztam, hogy szervezek egy olyan kóstolót, ahol csak borásznők mutatják be boraikat, hátha akkor a szebbik nem képviselői is nekibátorodnak, és akár a barátnőikkel akár a párjukkal együtt ellátogatnak a rendezvényre” – magyarázta Szabó Edit, borszakíró, a Borsmenta Magazin szerkesztője, hogyan is született meg a nőnapi borkóstoló ötlete Magyarország népszerű borásznőinek részvételével.

Milyen is a bor női szemmel?

A terv megtetszett a Sofitel Budapest Chain Bridge-nek, így együtt hozzák létre az eseményt. Nagyon izgultak, mert ilyen még nem volt, a programba a könyvben nem szereplő borásznők közül is bekapcsolódnak néhányan, és kínálnak pálinkát is.

A Sofitel Budapest Chain Bridge és a Borsmenta Magazin bemutatja: CHERCHEZ LA FEMME, avagy GYENGÉBB? NEM! Az esemény időpontja természetesen március 8., 17:00, amikor 30 pincészet, 80 bor és 10 pálinka kerül terítékre, természetesen - női kézből.

Magyarország borásznői összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várják a hölgyvendégeket is!

A helyszínen megvásárolható lesz Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve is, amelyben a jelenlévő borásznők többsége szerepel, így a vendégek azonnal dedikáltathatják a kötetet a szerzővel és a szereplőkkel.

Ezen az estén ők töltenek Önnek:

ÁRVAY ANGELIKA (Árvay Családi Pincészet),

BABARCZI ZSUZSANNA (Babarczi Szőlőbirtok és Pince),

BAI EDIT (Dereszla Pincészet),

BÁRDOS SAROLTA (Tokaj Nobilis),

BERECZ STÉPHANIE (Tokaj Kikelet),

BODÓ JUDIT (Bott Pince),

BUSSAY DOROTTYA (Bussay Pincészet),

CSETVEI KRISZTINA (Csetvei Pince),

DEBRECZENI MÓNIKA (Vylyan Pincészet),

GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA (Gál Szőlőbirtok és Pincészet),

GERE ANDREA (Gere Attila Pincészete),

HANAUER SUSANN (Wassmann Pince),

HEIMANN ÁGNES (Heimann Családi Birtok),

HOMOKY DOROTTYA (Homoky Pincészet),

JEKL FLÓRA (Jekl Pincészet),

KOVÁCS ZITA (Kovács és Lánya Borászat),

LAPOSA ZSÓFI (Laposa Birtok),

LATORCZAI RÁCZ LILLA, LUKA ENIKŐ (Luka Pince),

MAGYAR ANITA (Hangavári Pincészet),

MATOLCSY SÁRA (Etyeki Kúria Borgazdaság),

MOLNÁR JÚLIA DÓRA (Csendes Dűlő Szőlőbirtok),

NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA (Nyakas Pincészet),

OSVÁTH FRUZSINA (Royal Tokaji Borászat),

RÁCZ ERIKA (Sanzon Tokaj),

UJVÁRI VIVIEN (Ujvári),

WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA (Tokaj Pendits),

ZSIRAI KATA (Zsirai Pincészet)

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egri borok a Magyar Nemzeti Galériában

Idén nyáron a Magyar Nemzeti Galéria és a Vasarely Múzeum Borszerda sorozatában, az egész estét betöltő programok, egyedi tárlatvezetések és koncertek mellett három alkalommal is egri borokat kóstolhatnak a vendégek.

A Bianca és Furmint bánta a zőldszüretet

A legnagyobb területen az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek legnépszerűbb fajtáját, a biancát, valamint a néhány éve még a magyar borok világpiaci áttörésének kulcsaként számontartott furmintot szüretelték le érés előtt a szőlőtermelők.

Megválasztották a 2019-es év Egri Bortermelőjét

A megtisztelő címet egy hölgy érdemelte ki - nemzetközi sikerek hozták meg a hazai elismerést a Varga Pincészet egri birtokigazgatójának A régió legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep, ahol hagyományosan minden évben átadják az Év Egri Bortermelője kitüntető díjat.

Garamvári Vencel pezsgő élete

Garamvári Vencel ismert üzletembert, borászt és pezsgőkészítőt balatonlellei szőlőbirtokán látogattuk meg, hogy gratuláljunk neki a Magyar Bor Akadémia által neki ítélt életműdíjhoz.

Bock: élelmiszeriparba is fektet a borász

Élelmiszeripari jellegű beruházásokat hajt végre a villányi Bock Borászat Kft. amely 1,6 milliárd forintot költ erre 2020 végéig. Egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala a cél. 

A balatoni bornak a nehéz időkben is van piaca, bár az ár rekord alacsony

Rekordmélységbe süllyedt a bor termelői ára az utóbbi hetekben. A Somogy megyében dolgozó borászok egy része attól tart, komolyan megérezi a piaci hatásokat, míg mások a direkt értékesítés hatékonyságában bíznak.

Eger nem képzelhető el bor nélkül nyáron

Ha július-augusztusban Eger felé vesszük az irányt egy hétvégére vagy akár egy hosszabb nyaralásra, akkor rengeteg látni- és felfedeznivaló vár ránk. A történelmi emlékek mellett ne hagyjuk ki az új lendületet kapó Szépasszony-völgyet sem, ahol az egymás mellett sorakozó pincékben a helyi borokat kóstolhatjuk.

Szárazságtűrő szőlőkkel a klímaváltozás ellen

Az Adelaide Egyetem borászai Ciprusról származó, szárazságtűrő szőlőfajtákat vizsgálnak. A cél az, hogy az egyre szárazodó ausztrál klímát is toleráló tőkéket találjanak.

Négy nap tömény bikavér

Közel harminc borászat százhúsznál is több bora, tizenegy étterem harmincegy ételkülönlegessége és számtalan ingyenes koncert egy páratlan hangulatú környezetben, az egri Érsekkertben, ez lesz az idei Bikavér Ünnep

Alacsony a bor termelői ára

A belföldön termelt és eladott, oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (OFJ) ellátott fehérborok átlagos feldolgozói értékesítési ára májusban 17,9 ezer forint volt hektoliterenként, bő 20 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - írta a Világgazdaság hétfőn.