Back to top

Női lélek minden csepp borban!

Magyarország borásznői összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. 30 pincészet, 80 bor és 10 pálinka kerül terítékre, természetesen - női kézből.

„Számos borkóstolón vettem már részt, az egészen kicsiktől a nagyszabású sétáló rendezvényekig, és mindig azt tapasztaltam, hogy főként a férfiaké a terep.

A Gyengébb? Nem! című könyvem megjelenése után elhatároztam, hogy szervezek egy olyan kóstolót, ahol csak borásznők mutatják be boraikat, hátha akkor a szebbik nem képviselői is nekibátorodnak, és akár a barátnőikkel akár a párjukkal együtt ellátogatnak a rendezvényre” – magyarázta Szabó Edit, borszakíró, a Borsmenta Magazin szerkesztője, hogyan is született meg a nőnapi borkóstoló ötlete Magyarország népszerű borásznőinek részvételével.

Milyen is a bor női szemmel?

A terv megtetszett a Sofitel Budapest Chain Bridge-nek, így együtt hozzák létre az eseményt. Nagyon izgultak, mert ilyen még nem volt, a programba a könyvben nem szereplő borásznők közül is bekapcsolódnak néhányan, és kínálnak pálinkát is.

A Sofitel Budapest Chain Bridge és a Borsmenta Magazin bemutatja: CHERCHEZ LA FEMME, avagy GYENGÉBB? NEM! Az esemény időpontja természetesen március 8., 17:00, amikor 30 pincészet, 80 bor és 10 pálinka kerül terítékre, természetesen - női kézből.

Magyarország borásznői összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várják a hölgyvendégeket is!

A helyszínen megvásárolható lesz Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve is, amelyben a jelenlévő borásznők többsége szerepel, így a vendégek azonnal dedikáltathatják a kötetet a szerzővel és a szereplőkkel.

Ezen az estén ők töltenek Önnek:

ÁRVAY ANGELIKA (Árvay Családi Pincészet),

BABARCZI ZSUZSANNA (Babarczi Szőlőbirtok és Pince),

BAI EDIT (Dereszla Pincészet),

BÁRDOS SAROLTA (Tokaj Nobilis),

BERECZ STÉPHANIE (Tokaj Kikelet),

BODÓ JUDIT (Bott Pince),

BUSSAY DOROTTYA (Bussay Pincészet),

CSETVEI KRISZTINA (Csetvei Pince),

DEBRECZENI MÓNIKA (Vylyan Pincészet),

GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA (Gál Szőlőbirtok és Pincészet),

GERE ANDREA (Gere Attila Pincészete),

HANAUER SUSANN (Wassmann Pince),

HEIMANN ÁGNES (Heimann Családi Birtok),

HOMOKY DOROTTYA (Homoky Pincészet),

JEKL FLÓRA (Jekl Pincészet),

KOVÁCS ZITA (Kovács és Lánya Borászat),

LAPOSA ZSÓFI (Laposa Birtok),

LATORCZAI RÁCZ LILLA, LUKA ENIKŐ (Luka Pince),

MAGYAR ANITA (Hangavári Pincészet),

MATOLCSY SÁRA (Etyeki Kúria Borgazdaság),

MOLNÁR JÚLIA DÓRA (Csendes Dűlő Szőlőbirtok),

NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA (Nyakas Pincészet),

OSVÁTH FRUZSINA (Royal Tokaji Borászat),

RÁCZ ERIKA (Sanzon Tokaj),

UJVÁRI VIVIEN (Ujvári),

WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA (Tokaj Pendits),

ZSIRAI KATA (Zsirai Pincészet)

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Véget ért a jubileumi Coop Rally

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Coop Rally-t, amely 8 állomáson keresztül Nyugat-Magyarországot járta körbe. A két napos rendezvényen a 250 versenyző 105 autóval tett meg több mint 800 kilométert, hogy megtekintsenek hat meghatározó, minőségi magyar termékeket gyártó és forgalmazó élelmiszeripari céget, valamint két Coop tagvállalatot

Átfogó szüreti mustfok ellenőrzés a szőlőtermesztők védelmében

A hatóságok 2021-ben, a szőlőszüret folyamán – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét ellenőrzést végeznek a borászati üzemekben. Ennek alapvető célja a helyes szüreti gyakorlat kialakítása: az ellenőrök a szőlőfelvásárlások során a tisztességes piaci gyakorlatot vizsgálják - jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Kortárs költők és kortárs borok, szóról szóra, kortyról kortyra

Idén először indult útjára az 1 Bor 1 Vers kezdeményezés a VEB 2023 EKF támogatásával, melynek lényege, hogy a borokhoz választott kortárs versekkel együtt egy komplex élményt nyújtson, mondjuk egy őszi estén, amikor kicsit több idő van elmélyedni a kóstolásban és a gondolatokban.

Figyelem mustgáz! Milyen veszélyeket rejt a borospince?

Benne járunk a szőlő szüretben, folyik a must a présekből, telnek a pincék. A gondatlanság és figyelmetlenség miatt minden évben több baleset vagy haláleset következik be országszerte mustgázmérgezés következtében, pedig a tragédiák megfelelő elővigyázatossággal megelőzhetők lennének.

Koccintás baráti körben - 30 éves a Budapest Borfesztivál

Szeptember 23-26. között szülinapi borünnep a Budavári Palota teraszain. Éppen három évtizede nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország ikonikus borfesztiválja a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz kíváncsiskodó fővárosi előtt.

Tisztességes felvásárlási árat érdemelnek a szőlőtermelők

A kormányzat aktívan segíti az idei szüret eredményes lebonyolítását, ennek ellenére egyes szőlőfelvásárló pincészetek méltatlan és piaci szempontból is indokolatlanul alacsony árat ajánlanak a szőlőért. Nem érdemelnek fejlesztési forrásokat a szőlőtermelőkkel tisztességtelen felvásárló cégek – mondta dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Újra elérhető a lepárlási támogatás

Az Agrárminisztérium a szüreti felkészülés keretében 1,5 milliárd forintos keretösszeggel lepárlási támogatást biztosít a borászatok számára – közölte Nagy István agrárminiszter.

Borturizmussal csökkenthető a szezonitás

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi országos forgalomélénkítő kampányt indít, amelynek a fókuszában a hazai borrégiók állnak. A cél a turisztikai szezon meghosszabbítása és a borvidékek egyediségének, sokszínű kínálatának bemutatása. Ezzel egyidőben elindul a megújult bor.hu, amely még gazdagabb tartalommal és praktikus funkciókkal segíti a turisták tájékozódását.

A borhoz tisztelet és alázat kell

A bor a mai napig meghatározó tényezője a kultúrának, amely egy tradicionális szakma, a borászat végterméke. Ezt a tradíciót követi a Kovács család is, küldetésük pedig, hogy a Mátra sokszínűségét leginkább kifejező borok szülessenek pincéikben.

Közös borozás, színház és zene Tokaj-Hegyalján - Kerekdomb Fesztivál és Bormustra

A szeptemberi napsütésben, a tokaji szőlőskertek ölelésében hatodik alkalommal veszi kezdetét Észak-Magyarország leghangulatosabb őszi fesztiválja. Szeptember 17. és 19. között a Tokaji Borvidék gyönyörű települése, Tállya újra gyalogos-, e-bike és evezős túrákkal, koncertekkel, színházzal, irodalommal, filmekkel és boros programokkal várja a látogatókat.