0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Sárosak, latyakosak az erdei ösvények

A hétvégére meleg időt, borult nappalokat jósolnak a meteorológus szakemberek. Aki a hosszú munkahetet egy rövid kirándulással szeretné kipihenni, azok a magasabban fekvő erdőkben még egy utolsó szánkózást tervezhetnek. Viszont az erdőterület jelentős részén hó helyett latyakra, sárra, csúszós ösvényekre és bő vizű forrásokra lehet számítani.
„Cseppen a jégcsap, olvad a hó, csupasár dombon nincs fehér takaró.”

A sár az erdei munkálatokat is jelentősen megnehezíti, mivel ilyen felázott talajon az erdőtalaj és a csemeték épsége érdekét kell elsődlegesen szem előtt tartani az erdész szakembereknek!

Programajánló – Erdő-be-néző óra, Erdei Vándor program

Ezen a héten több iskolát és óvodát keresett fel Ficzere Mónika kerületvezető erdész, aki Erdő-be-néző tanórával színesítette az oktatási tananyagot. A program lényege, hogy azok a gyerekek, akiknek nincs lehetőségük eljutni az erdőgazdaság erdei iskoláiba, rendezvényeire, ők is közelebbről ismerhessék meg az erdőt, annak minden szépségét és az erdész szakmai sokszínűségét. A rendhagyó tanórák szervezése folyamatos, az érdeklődő intézmények jelentkezését a vigh.ilona@egererdo.hu e-mail címen fogadjuk!

Az Erdei Vándor program Mátrai útvonalára érdemes minél hamarabb jelentkezni a www.erdeivandor.hu oldalon, mivel gyorsan fogynak a szabad időpontok. A vadregénye tájra változatos felszereltségű táborokkal, igazi izgalmakkal vár mindenkit az EGERERDŐ Zrt. útvonala.

Szálláhely

A Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola újra kinyitotta kapuit, ahova Bender Boglárka erdőpedagógus, természetvédelmi mérnök várja a csoportok jelentkezését, a bender.boglarka@egererdo.hu e-mail címen. A fenyvespusztai szállás már az www.erdeiszallas.hu oldalon is foglalható!

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja, de egyéni vadászatokra a továbbiakban lehet számítani.

Kisvasút

Március 15-étől a társaság minden kisvasútja, így a Mátravasút (Mátrafüredi szakasza), a Felsőtárkányi és a Szilvásváradi Erdei Vasút is menetrend szerint megkezdi működését, mely a hosszú hétvégére kiváló családi program lehet!

Kellemes erdei kikapcsolódást kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény