0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Határon átnyúló ökoturisztikai fejlesztések lesznek a Mecsekben és a Dráva mentén

Jelentős ökoturisztikai fejlesztéseket valósít meg a Duna-Dráva Nemzeti Park 2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén a horvátországi partner szervezetekkel az Interreg V-A Magyarország - Horvátország határon átnyúló együttműködési programban, a beruházások teljes költsége 648,63 ezer euró - közölte a nemzeti park igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Duna-Dráva Nemzeti Park felújítja az Abaligeten található Denevérmúzeum épületét és megújul a denevérek világát bemutató szakmai kiállítás is. Ezen felül megvalósul a Jakab-hegyi pálos kolostor romjainak állagmegóvása is, azaz víztaszító, vízzáró anyagok felhasználásával konzerválják a meglévő falmaradványokat, hogy így biztosítsák Magyarország e különleges régészeti, műemléki és turisztikai értékének hosszú távú fennmaradását.

A programban a nemzeti park a Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban is fejleszti a kerékpáros- és vízi turizmushoz köthető infrastruktúrát, így például biztonságosabbá válnak a Fekete-vízi kenutúrák.

A projektben több kiadványt is készítenek magyar, horvát és angol nyelven, a természeti értékek, a megújult szolgáltatások bemutatása érdekében.

Forrás: MTI