0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Boszorkányos feladatok a Soproni Parkerdőben

Új meseösvénnyel bővült a Soproni Parkerdő Károly-magaslati Látogatóközpontjának kínálata, amely a parkolótól a Károly-kilátóig vezet.

A Boszorkány meseösvény elsősorban óvodásoknak és alsó tagozatos iskolásoknak készült, Ábrahám Zsuzsanna óvodapedagógus ötlete alapján. Az ösvény elején álló meseházikóban kincses térkép várja a kalandra vágyó kicsiket. Ennek segítségével haladnak végig a boszorkányos ügyességet igénylő állomásokon.

Ilyesféle kérdésekre kell válaszolniuk: Ismersz Te is néhány boszorkányt/varázslót?, Megbabonázott vagy tiszta lelkű vagy? Feladatul kapják boszorkányfőzetek összeállítását, énekelhetnek boszorkány hívogató és elűző dalokat, kipróbálhatják a fiatal boszorkányoknak kialakított röppályát.

A sokszínű feladatok megoldásáért jutalmat kapnak a gyerekek a múzeum büféjében. A meseösvény kialakításával az a cél, hogy a legkisebbek minél hamarabb ismerjék és szeressék meg az erdőt és annak élővilágát. Az őket elkísérő nagyobb testvérekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel pedig az egész család együtt tölthet néhány kellemes órát.

Forrás: amierdonk.hu/taegrt.hu