Back to top

Konferencia a víz és az erdő kapcsolatáról

A KASZÓ-LIFE projekt keretében május 29-30-án Water in Forests című nemzetközi konferenciát szervez a KASZÓ Zrt. és a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet.

A 2013 szeptemberében indult KASZÓ-LIFE projektben megfogalmazott feladatok nagy része már megvalósult, ezeket és az előzetes eredményeket ismerteti a két partner. A rendezvényre öt országból érkeznek előadók és érdeklődők. A meghívott előadók az erdő és víz kapcsolatáról, a klímaváltozás hatásairól tartanak előadásokat, valamint terepi bemutatóval egybekötve részletesen ismertetik a KASZÓ-LIFE projektet. A második nap a résztvevők lehetőséget kapnak saját projektjeik ismertetésére, a tervek szerint többnyire szintén vízzel, vízfolyásokkal, invazív fajok elleni védekezéssel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak az érdeklődők.

Fotó: KASZÓ Zrt.

Forrás: 
amierdonk.hu/KASZÓ Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gazdakonferenciák gyakorlati tanácsokkal

Új támogatási ciklus, új kihívások - ez az idei apropója az Agrárközösség Gazdakonferencia-sorozatának. Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium, vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az alapanyag-termelés és a feldolgozás együttes támogatásának az a célja, megteremtődjék a hazai élelmiszergazdaság stabilitása.

Lesznek források a fejlesztésekhez

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Zsendülés kertészeti konferenciát, több mint kétszáz ágazati szereplő gyűlt össze, hogy a döntéshozókkal, szakértőkkel együtt gondolkodjanak a zöldség-gyümölcs termesztés és kereskedelem jövőjéről.

Szaktudás és tapasztalat – ez kell a gazdaság működtetéséhez

Az Agrárközösség Gazdakonferencia sorozatában Aktuális trendek és kihívások a mezőgazdaságban címmel Vargha Zsófia, a cég marketingvezetője tartott előadást.

Kérjék a falugazdászok, szaktanácsadók segítségét

Az Agrárközösség Kft. gazdafórum-sorozatának gyöngyösi állomásán Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy az elkövetkező években a tudásalapra helyezett, professzionális mezőgazdaság lehet csak versenyképes, és a következő évek támogatási rendszere is végső soron ezt várja el a gazdálkodóktól.

Szakmai tanácskozás az ökológiai és gazdasági fordulat jegyében

A szakmai szervezetek együttműködésével immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Díszkertész Szakmai Napok. A négy napos szakmai tanácskozás programját és kísérő eseményeit a szervezők idén az ökológiai és gazdasági fordulat jegyében állították össze és különösen nagy hangsúlyt helyeztek az ágazaton belüli összefogásra.

Új támogatási ciklus, új kihívások

Ez az idei apropója az Agrárközösség Gazdakonferencia-sorozatnak, aminek a rendezésében kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. is szerepet vállalt. Az előadások a gazdálkodás számos területét érintették a precíziós gazdálkodástól az ÖCSG-k adózásáig.

Egészséges, biztonságos, fenntartható - a legeltetéses húsmarhatartásról és a gyepgazdálkodásról

Mi lesz a magyar húsmarhatenyésztéssel? Hogyan hat az állattartókra az új KAP? Mit eredményez az antibiotikum-használat szigorítása? Hogyan legeltessünk télen? Ezekről mind szó esett a hagyományos Húsmarha Szeminárium idei első állomásán, melyet Zászlós Tibor, a MÁSZ elnöke nyitott meg. Kiemelte: az új KAP-ra érdemes figyelni, mert olyan pénzekhez juthatnak a gazdák, melyek járnak és nem ajándékok.

Agrár-csúcstalálkozó Berlinben

A hétvégén tartották a berlini Zöld Hét keretében az agrár-élelmezési világfórumot, melyet sokan azonosítanak annak csúcsrendezvényével, az utolsó napi agrárminiszter-találkozóval. Az idén az élelmiszerláncok szükségszerű átalakítása köré szerveződött a fórum.

Mindent a krizantémról

A Covid-járvány miatt két évet ki kellett hagyni, ám az idén ismét megtartotta szokásos év végi rendezvényét a Kővári Krizantém Kft. A nagy érdeklődéssel kísért szakmai napon sorra vették a következő termesztési szezont terhelő bizonytalanságokat, amelyek leküzdéséhez hasznos szakmai tanácsokat kaptak az érdeklődők az előadóktól.

Rengeteg a kihívás, de fejlesztés nélkül nincs jövő

A FruitVeB kertészeti évértékelő konferenciáján kiemelten szóltak a tervezett támogatási rendszer és a finanszírozási környezet várható hatásairól a fejlesztésekre, valamint a megújuló energiák hasznosításával kapcsolatos szabályok változásairól. Az alágazatok beszámolójából kiderült, hogy a nehézségeken csak a további fejlesztések és a nagyobb fokú együttműködések segíthetnek túljutni.