0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Cseresznyealanytól cseresznyefeldolgozásig

A cseresznyetermesztés számos oldaláról tájékozódhatnak azok, akik 2018. június 7-én fölkeresik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének érdi állomását. A hosszú évek óta megrendezett cseresznye- és meggy fajtabemutató és termesztési tanácskozás jó alkalmat ad arra, hogy megismerkedhessenek a hazai fajtákon kívül az új kutatási eredményekkel.

Az idén a magyar sajmeggyalanyok termesztési eredményeit mutatja be Hrotkó Károly (SZIE Kertészettudományi Kar) és Bujdosó Géza (NAIK GYKI).

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. képviseletében Makay Miklós a magyar faiskolák jelenéről és jövőképéről beszél.

Igen változékony volt az idei tavaszi időjárás, aminek a termesztésben és a piacon érzékelhető követekezményeit Kelemen Péter (Agro-Consulting Trade Kft.) elemzi.

Ökológiai gazdálkodásban igazi kihívás cseresznyét és meggyet termeszteni, ezekről a problémákról beszél Sipos Kitti, a Biokontroll Hungária munkatársa.

Manapság igényes piacra mindenképpen osztályozott gyümölcsöt kell vinni, ezért mutatja be a cseresznyeválogatás korszerű megoldásait Kávrán Tibor, az Alba-Fructus Kft. képviseletében.  

A fajtabemutató előtt Bujdosó Géza egy nemzetközi összefogásban készült könyvet ismertet, aminek a megírásában magyar kutatók is részt vettek, ez az angol nyelvű kötet a cseresznye botanikájáról, termesztéséről és felhasználásáról szól.

A rendezvény pontos helye és ideje: Érd, Elvira-major (a 7-es műút 25 és 26. kilométere között), 2018. június 7. (csütörtök) 10 óra.

Forrás: NAIK/magyarmezogazdasag.hu