Back to top

„Hadrendben” az Agro-Békés legújabb gépei

„Csatasorba” állította munkagépeit az Agro-Békés Kft. a békéscsabai repülőtéren: a többi között a Case IH traktorok hivatalos magyarországi forgalmazójaként ismert cég nyílt napján testközelből ismerkedhettek az érdeklődők a legmodernebb technológiákkal és megoldásokkal, melyek amellett, hogy költséghatékony megoldást kínálnak, a termelékenységben is nagy előrelépést jelentenek.

Az Agro-Békés Kft. közel húsz esztendős történetében az egyik legfontosabb állomás 2017.  januárja volt. Ekkor vált a cég a Case IH gépek hivatalos itthoni forgalmazójává, és kapott jogot azok garanciális javítására is – a szolgáltatások az országban tavaly ilyenkor öt, mostanra azonban már hét helyen érhetőek el.

„Az országos lefedettséget tűztük ki célul, amihez az idén átadott nyíregyházi és a hamarosan hivatalosan is megnyíló marcali telephelyünkkel kerültünk két lépéssel közelebb”

– beszélt az idei év fontos beruházásairól az Agro-Békés Kft. nyílt napján Grósz László ügyvezető. Szerinte azonban nemcsak a mennyiséget, hanem a minőséget érintő fejlesztések is szükségesek ahhoz, hogy a lehető legkorszerűbben és legszakszerűbben szolgálhassák ki a partnereik igényeit. „Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink minden részletében ismerjék az egyes gépeket, éppen ezért intenzív oktatásban részesítjük őket ettől az évtől kezdődően” – hangsúlyozta Grósz László, hozzátéve, hogy hasonlóval készülnek az ügyfeleik számára is: elsőként a kombájnvásárló partnereiknek biztosítanak egy, a gépekkel kapcsolatos oktatást.

A gépek és a technológiák ugyanis egyre modernebbek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az évente megrendezett – a mostani alkalom volt a tizenkettedik a sorban – Agro-Békés nyílt nap, melynek során hasznos előadásokon és látványos, gyakorlati bemutatókon keresztül kaphatnak képet a gazdálkodók azok teljesítményéről. Mindennek a színtere idén a békéscsabai repülőtér volt, melynek területén felsorakozott ez alkalomból a Case IH termékpaletta minden tagja, kiegészülve a vállalat által forgalmazott McHale, Bednar és Kverneland munkagépekkel.

Grósz Gábor, az Agro-Békés Kft. kereskedelmi igazgatója szerint ezek az alkalmak kiváló lehetőséget adnak arra, hogy működés közben mutathassák be a legújabb technológiákat. „Idén elhoztuk például a kombájnokhoz kapcsolható hevederes asztalt, aminek használatával a gazdák az eddiginél – a hagyományos, csigás asztalhoz képest – kevesebb veszteséggel arathatnak” – emelte ki Grósz Gábor az eszköz legfontosabb előnyét a korábbi megoldással szemben.

Hasonlóan fontos újításnak számít a modern mezőgazdaságban az ISOBUS-rendszer megjelenése is, amely a traktor és az adott munkagép kommunikációját, ebből adódóan pedig a gazdák számára a differenciált kijuttatást tesz lehetővé – a nyílt nap szervezői ezt gabona-, illetve kukoricavetőgéppel, valamint műtrágyaszóróval és permetezővel mutatták be.

A cég kereskedelmi igazgatója mindemellett fontosnak tartotta szélesebb körben megismertetni a CVT-technológia előnyeit – különösképp, hogy a Case IH élen jár e téren –, illetve a precíziós gazdálkodással kapcsolatos naprakész tudnivalókat is, köztük a gépek műhold általi vezérléséről vagy éppen az adatgyűjtésről és –felhasználásról szólóakat. Népszerűek voltak a rendezvényen az egyes típusok is: a cég munkatársai elhozták például az idén termékdíjas Case IH Maxxum-széria 150-es modelljét, ahogyan bemutatták például a futurisztikus megjelenésű – ugyancsak Case IH – Quadtrac 620-ast is.

Az amerikai márka traktorjaiból az Agro-Békés Kft. a tavalyi esztendőben egyébként körülbelül 170 darabot értékesített, idén pedig a szám ennél is nagyobb lesz, hiszen a cég már most 120 eladott példánynál jár.

Ahogyan azt Grósz Gábor a nyílt napon elmondta, a hivatalos importőrség első éve sikeres volt a vállalat számára – számszerűen ez 11 milliárdos forgalmat jelentett.

A rendezvényen részt vett Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki köszöntőjében elmondta, hogy 2018 az agrár- és vidékfejlesztések éve, annál is inkább, mivel mindez kulcskérdés például a fiatal nemzedék megtartásában is.

„Véget kell vetni az utóbbi tíz évben tapasztalt, Békés megyére is jellemző negatív tendenciának, aminek természetesen nemcsak demográfiai, hanem gazdasági hatásai is vannak”

– szögezte le a tisztviselő. Rákóczi Attila a mezőgazdaság fellendítéséről beszélve a gazdák sikereit hangsúlyozta, aminek kapcsán elmondása szerint elengedhetetlen, hogy az állami szervek segítsék ezt a munkát. A főigazgató éppen ezért felhívta a figyelmet arra, hogy 2017. január 1-től kezdődően az összes agrárszakigazgatási és -támogatási terület a Kormányhivatal kezében van. „Mindez egyszerűbb, hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést tesz lehetővé, aminek a jövőben minden érintett érzi majd a pozitív hatását” – tette hozzá Rákóczi Attila.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jó évet zárt a CNH Industrial

A CNH Industrial 2018-ban 29,706 milliárd dollár árbevételt ért el, amely meghaladja az előző évit. A cégcsoport nettó nyeresége 1,1 milliárd dollárt tett ki, és a részvényeik árfolyama is nőtt.

Automata váltós gumihevederes traktorok nyerték Az Év Gépe versenyt

A Case IH Versum CVXDrive traktora Stage V motorral, illetve a Quadrac CVXDrive traktora lett 2019-ben Az Év Gépe a közép- és nagytraktor kategóriában. Az elismerést a kétévente Párizsban megrendezett SIMA kiállításon adták át.

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

Case IH ‒ világpremier Szászországban

Július 27-ig tartott az embargó, ezután a szakma számára is kiderül, hogy a világ legnagyobb rotoros betakarítógép-gyártója mennyi és milyen újdonságokkal látta el az Axial Flow® 250 kombájnsorozatának legújabb tagjait.

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

Az önvezető mezőgazdasági gépeké a jövő

Komoly előrelépésről számol be a CASE IH autonóm mezőgazdasági járművekkel foglalkozó kísérleti programja. A technikai megoldások mellett az mezőgazdaság szerteágazó igényeinek felmérése is megkezdődött. Először vesz részt szántóföldi kísérletben a Bolthouse Farms, a Campbell Soup Vállalat egyik divíziója.

Karnyújtásnyira az országos hálózattól az Agro-Békés Kft.

Hamarosan országos lefedettséget biztosít partnereinek a Case IH erő- és munkagépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is működő Agro-Békés Kft. A most átadott nyíregyházi telephely a térségben élő gazdálkodók gyorsabb és egyszerűbb gép-, alkatrész- és szervizellátását teszi lehetővé, év végén pedig megnyílik a cég dunántúli központnak szánt pákozdi kirendeltsége is.

Együtt a McCormick-kal

A hír még fris, január közepétől az Invest Gépkereskedelmi Kft. vált a McCormick kizárólagos forgalmazójává Magyarországon. Az év traktora mellett elhozták az AGROmashEXPO-ra a legújabb innovációt is: olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.

175 éves a Case IH

Jelenleg a Fiat Konszern tulajdonában lévő CNH Industrial Grouphoz tartozó Case IH az idén ünnepli alapításának 175. évfordulóját. A Case gyökerek az 1842-ben, Jerome Increase Case gépésztechnikus által az USA Wisconsin államában Racine városában alapított J.I.Case Threshing Machine Works cséplőgépgyárhoz nyúlnak vissza.