A precíziós gazdálkodás a növénytermesztésben már az alaptechnológiák közé tartozik a fejlettebb országokban. A június 20-22. között megrendezésre kerülő VIV Europe szakkiállításon azonban arról is megbizonyosodhatnak a látogatók, hogy az állattenyésztésben és a feldolgozásban is komoly előrehaladás történt ezen a területen az elmúlt években. A világ vezető cégeinek a legmodernebb termékeitől a kis innovatív vállalkozások egy-egy speciális területre fókuszáló újításaiig terjed a választék az okos gépektől, a berendezéseken át egészen a kész technológiákig.
Az idei szakkiállításon kiemelt figyelmet fordítanak a baromfihús és a tojás feldolgozására, de a szarvasmarha-, a sertés-, a kiskérődzők-, sőt a hobbiállattartók is találkozhatnak a legújabb megoldásokkal.

Az Utrechtben működő Jaarbeurs vásárterületen négyévente rendezik meg ezt az átfogó, nagy nemzetközi állattenyésztési vásárt, melyet a magyar szakemberek is jól ismernek. A VIV Europe az első napon, június 20-án főként a takarmánytermesztésre és az állattenyésztésre összpontosít, 21-én az élelmiszer-előállítás és a kiskereskedelem lesz a programok középpontjában, míg 22-én a fiatalokra koncentrál a kiállítás.
A VIV Europe mellett négy másik esemény is látogatható Utrechtben a június 20-i héten. Ekkor lesz a GFIA Europe (agrárinnovációs fórum), az európai Halal Expo, a Proagrica és az SFP College Tours kiállítás is.
Az előző VIV Europe állattenyésztési szakvásár 2014-ben 136 országból 20 212 látogatót fogadott, a kiállítási területen közel 600 cég mutatta be termékeit. A szervezők az előzetes regisztrációk alapján idén közel 20 százalékos látogatószám növekedésre számítanak. Ráadásul még a focirajongókra is gondoltak a rendezők, a kiállítás területén ugyanis nagy kivetítőkön követhetik a drukkerek a világbajnokság mérkőzéseit.