0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gördülő dűlők a Villányi borvidéken

2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken. A Siklósi várba várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy a három túra közül választva megismerjék a Tenkes-hegyi pincéket, helyi termékeket, értékeket, műemlék pincéket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen a borait.

A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 15, illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia, helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkedhetnek meg a vendégek. Az út közbeni fáradtságot enyhíti a GNZR-, Gere Tamás és Zsolt-, valamint a Blum Pincészet borai mellett, a házi szörpök és gyümölcslevek, a Trinitás Sajtműhely sajttálja, joghurtkelyhe, túrótortája, az Engelbert Fagylalt kézműves fagylaltjai, a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatokból összeállított kínálata, a Mindenidők kézműves söre, a Choose life. A befutónál a Siklósi várban az új közösségi bisztróborból a RedY-ből adnak kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak a szervezők.

 

 

A túra résztvevői ingyenesen látogathatják a Siklósi várat, ahol este a Múzeumok éjszakáján éjszakai tárlatvezetéssel, csillagászati előadásokkal és tűzzsonglőr bemutatóval zárják az év leghosszabb napját.

A Vineas-Tenkes Pincészet pedig levezetésként a borozójában várja a vendégeket after partyra.
A további boros élményre vágyók a Bock&Roll Pikniken, a palkonyai Tulipános ház udvarán Bock Valér és Tokajból Áts Karcsi borai, grillételek és a Geromusiclounge zenéje felel a lazulásért.

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Forrás: villanyiborvidek.hu