0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Minden ötödik górcső alatt

A VinAgora Nemzetközi Borverseny a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságával együttműködve idén egyedülálló és úttörő gyakorlatot vezetett be a verseny hitelességének további erősítése érdekében.

A projekt célja annak ellenőrzése volt, hogy a júniusban lezajlott borversenyre benevezett minták megegyeznek-e a piaci forgalomban lévő, kereskedelmi engedélyt kapott tételekkel, vagyis, hogy a termelők nem próbálnak-e „speciális versenymintákkal” jogosulatlan előnyt szerezni piacon lévő boraiknak.

Mindent rendben talált a NÉBIH a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borainak vizsgálata során.

A nemzetközi viszonylatban is különlegesnek számító kezdeményezés során

a szervezők véletlenszerűen választották ki a VinAgora 132 érmet nyert magyar bora közül minden ötödiket.

A mintákat ezután a NÉBIH bevizsgálta, majd összevetette a borverseny nevezési lapján és a tétel forgalomba hozatali engedélyén szereplő analitikai adatokkal.


Jó hír, hogy a NÉBIH vizsgálata megállapította, hogy az ellenőrzésre került minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezés során megjelölt, illetve forgalomba került borokkal, így visszaélés nem történt.
A NÉBIH és a VinAgora vezetősége is egyértelműen sikeresnek ítélte a kezdeményezést, és a jövőre nézve is elkötelezettek a véletlenszerű ellenőrzési gyakorlat fenntartásában.

Forrás: VinAgora