Back to top

Jó hír a gluténmentes termékek fogyasztóinak

Gluténmentes és természetes alapanyagokat tartalmazó snack termékcsaláddal jelent meg a piacon az Aby-termékeket forgalmazó Omega Bázis Kft. A lábatlani társaság ügyvezető igazgatója, Deák Csaba a sajtó munkatársainak elmondta, hogy az új termékeket olasz egyetemi élelmiszerkutatókkal együtt fejlesztették ki.

Fotó: Tóth Zsigmond
A gluténmentes termékek gyártásának érdekében mintegy 1 millió euró értékű beruházást hajtott végre lábatlani telephelyén a cég, melynek során megvásároltak egy legkorszerűbb sütőipari gépsort is.

Ennek a berendezésnek különlegességét az adja, hogy gluténmentes snackek előállítása mellett kőlapon elősütött vékonytésztás tortilla- és pizzalapokat is elő tud állítani.

A cég termékei iránt úgy hazánkban, mint Európa más országaiban dinamikusan növekszik az igény, így ma már a legtöbb magyarországi áruházláncban is leemelhetik a fogyasztók a polcokról az Aby-termékeket. Ma már az Omega Bázis telephelyén kenyeret is gyártanak, de más pékárukkal is jelen vannak a piacon.

A gluténmentes termékek köre folyamatosan bővül, így például a friss tésztához és a kenyérhez való gluténmentes liszt mellett már olyan lisztkülönlegességet is piacra dobtak, melyből otthoni körülmények között is könnyen süthetünk pizzát. Az ilyen különleges pizzalisztkeverékből készült étel éppolyan élvezeti értékkel bír, mint a hagyományos módon előállított.

Az Omega Bázis Kft. 2016 januárjában költözött jelenlegi lábatlani gyártótelepére, s kizárólag gluténmentes alapanyagokat használnak.

Különleges szabadalmaztatott technológiával csíráztatott biomagvakat dolgoznak fel, nagyobb mennyiségben kölest, lent, zabot és kendert, melyeket őrlemények, lisztek és olajok formájában értékesítenek.

Az Omega Bázis nemcsak egészséges, gluténmentes, finom magyar termékeket szeretne továbbra is biztosítani a fogyasztóknak, hanem ügyel arra is, hogy ezek elérhető áron kerüljenek forgalomba.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tovább lehet jelentkezni az OMÉK „Dalban mondjuk el!” pályázatára

Még egészen 2019. augusztus 21-ig jelentkezhetnek a „Dalban mondjuk el!” című pályázatra azok, akik szeretnék megmutatni és előadni szerzeményüket az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) közönségének.

Ezt az ételt dobjuk ki leggyakrabban

Többnyire olyan ételt vásárolunk, amire valóban szükségünk van, emellett a többség rendszeresen figyeli a lejárati időt, és nem dob ki még le nem járt ételt – derül ki a K&H lakossági kutatásából. Ha mégis lejár a szavatossági idő, akkor leginkább zöldség, gyümölcs, tejtermék, felvágott és pékáru landol a kukában.

Több csokoládét adott el Amerikában a svájci gyártó

A svájci Lindt & Sprüngli növelte forgalmát és profitját az idei első fél évben.

Látványosan nő az orosz agrárexport

Oroszország élelmiszer-ellátásának biztonsága lényegében biztosított, a kivitel értéke öt év múlva elérheti a 45 milliárd dollárt - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egy tanácskozáson a Kubany megyei Lipecben.

Augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését az OMÉK-ra!

Meghosszabbított határidővel, egészen 2019. augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szervezői, az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC). Az idén szeptember 26-29. között, immár 79. alkalommal megrendezendő OMÉK-ot a professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd.

Cukormentes étcsokoládét fejlesztett a Nestlé

A Nestlé bemutatta 70 százalékos étcsokoládé termékét, mely szinte teljes mértékben kakaógyümölcsből készült és nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Miért dobjuk ki azt az élelmiszert, amit emberi fogyasztásra termelünk?

Évente 1.3 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a világon. Az elpazarolt élelmiszerek nemcsak több hulladékot jelentenek, hanem elpazarolt energiát és szükségtelen üvegházhatású gázkibocsátást is. Számos módszer van arra, amellyel a háztartások kis odafigyeléssel csökkenthetik a kidobott élelmiszer mennyiséget és ezzel pénzt is spórolhatnak.

Laborhús után itt a labortej

A tejből származó fehérjékből készült termékek éves kereskedelme több millió dollárra rúg. Mi lenne, ha ezeket a termékeket tehenek nélkül is elő lehetne állítani?

Bock: élelmiszeriparba is fektet a borász

Élelmiszeripari jellegű beruházásokat hajt végre a villányi Bock Borászat Kft. amely 1,6 milliárd forintot költ erre 2020 végéig. Egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala a cél. 

Magyar befektetésből kaphatnak lendületet az agrárinnovációs startupok

A nemzetközi piacra lépés előtt álló hazai agrárstartupok mutatkoztak be befektetői alapok és agrárvállalatok szakembereinek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal rendezvényén.