0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jó hír a gluténmentes termékek fogyasztóinak

Gluténmentes és természetes alapanyagokat tartalmazó snack termékcsaláddal jelent meg a piacon az Aby-termékeket forgalmazó Omega Bázis Kft. A lábatlani társaság ügyvezető igazgatója, Deák Csaba a sajtó munkatársainak elmondta, hogy az új termékeket olasz egyetemi élelmiszerkutatókkal együtt fejlesztették ki.

A gluténmentes termékek gyártásának érdekében mintegy 1 millió euró értékű beruházást hajtott végre lábatlani telephelyén a cég, melynek során megvásároltak egy legkorszerűbb sütőipari gépsort is.

Ennek a berendezésnek különlegességét az adja, hogy gluténmentes snackek előállítása mellett kőlapon elősütött vékonytésztás tortilla- és pizzalapokat is elő tud állítani.

A cég termékei iránt úgy hazánkban, mint Európa más országaiban dinamikusan növekszik az igény, így ma már a legtöbb magyarországi áruházláncban is leemelhetik a fogyasztók a polcokról az Aby-termékeket. Ma már az Omega Bázis telephelyén kenyeret is gyártanak, de más pékárukkal is jelen vannak a piacon.

A gluténmentes termékek köre folyamatosan bővül, így például a friss tésztához és a kenyérhez való gluténmentes liszt mellett már olyan lisztkülönlegességet is piacra dobtak, melyből otthoni körülmények között is könnyen süthetünk pizzát. Az ilyen különleges pizzalisztkeverékből készült étel éppolyan élvezeti értékkel bír, mint a hagyományos módon előállított.

Az Omega Bázis Kft. 2016 januárjában költözött jelenlegi lábatlani gyártótelepére, s kizárólag gluténmentes alapanyagokat használnak.

Különleges szabadalmaztatott technológiával csíráztatott biomagvakat dolgoznak fel, nagyobb mennyiségben kölest, lent, zabot és kendert, melyeket őrlemények, lisztek és olajok formájában értékesítenek.

Az Omega Bázis nemcsak egészséges, gluténmentes, finom magyar termékeket szeretne továbbra is biztosítani a fogyasztóknak, hanem ügyel arra is, hogy ezek elérhető áron kerüljenek forgalomba.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság