Back to top

A hétvégén Fonyódra ér a "Kapj rá!" kampány

A Balaton partján folytatódik a roadshow, 2018. augusztus 24-25-én a VI. Fonyódi Harcsafesztiválra látogat a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány. A fesztivál közönsége nem csak a híres balatoni halászlé, a petyek készítésébe nyerhet betekintést, de számtalan egyéb halas finomságot is kóstolhat. A „Kapj rá!” faháza többek között füstölt halfalatokkal és halpástétommal várja a látogatókat.

A halételek nagy népszerűségnek örvendenek a Balaton partján, a nyári időszakban óriási sorok kígyóznak a strandokon a halsütödék előtt. A tó környékén számtalan halfélét kóstolhatunk: ponty, keszeg, harcsa és fogas-süllő is szerepel a tóparti éttermek étlapján. A fonyódi Harcsafesztivál évek óta nagy népszerűségnek örvend a térségben, hiszen nem csak halas finomságokat ízlelhetnek az odalátogatók, de szórakoztató programokban sincs hiány.

Ráadásul a híres balatoni halászlé, a petyek is terítékre kerül, amely egy különleges, Balatonra jellemző halétel: a levest pontyból, harcsából és keszegből készítik egy sűrűre főzött lecsós alapon, rövid lével.

Gasztronómiai bemutató is színesíti a programot, ahol Bede Róbert mesterszakács és Madarász Ildikó, a Balaton háziasszonya kápráztatja el a közönséget halas fogásokkal.

A „Kapj rá!” kampány a fonyódi rendezvényre füstölt halas falatokkal érkezik, de érdekességeket és különleges recepteket is találhatnak az érdeklődők a kóstoltatáson. A gyermekek halakkal kapcsolatos ügyességi feladatokat oldhatnak meg, színezhetnek és társasjátékozhatnak is, aki pedig az ínycsiklandó falatok után a színpad felé veszi az irányt, több sztárfellépővel is találkozhat a kétnapos rendezvényen.

A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:

  1. Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018. augusztus 31 - szeptember 2.
  2. MA-HAL 44. Országos Halfőző Verseny, Tiszafüred, 2018. szeptember 1.
  3. Vámosszabadi Halfesztivál, Vámosszabadi Horgász tó, 2018. szeptember 22.
Forrás: 
AMC sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A banán segít a súlyvesztésben?

A banánnak számos jótékony hatása közismert, de vajon ez az édes gyümölcs hozzásegíthet bennünket a súlyvesztéshez?

Méhbarát tojások: a szabadtartású tyúk esete a poszméhekkel

Egy nagyszabású projekt indult a beporzók védelmére: a cél, hogy a gazdák adjanak át a területükből egy kis részt a méheknek. Az eredmény önmagáért beszél, hiszen a méhek száma 55 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest.

Szemtanúi lehetünk a legegészségesebb élelmiszerek születésének

Ki ne vágyna arra, hogy valóban egészséges, vegyszert szinte sose látott élelmiszer kerüljön az asztalára! De vajon léteznek még olyan zugai a világnak, ahol a tehenek, a tyúkok, a kecskék és egyéb jószágok a mezőn, a porta körül legelve vagy csipegetve táplálkoznak? Esetleg mindezért az „Isten háta mögötti” területre kell utaznunk?

Egymilliót nyert a vásárlással

Egymillió forint volt a fődíj a Spájzolj és nyerj! játékban, amelyet egy kecskeméti háziasszony vehetett át nemrégiben Budapesten. A Magyar Termék Nonprofit Kft. tavaszi promóciója ezzel lezárult, de máris elindult a nyereményjáték őszi fordulója.

Évente egymilliárd forint az állami horgászokmányok értékesítéséből

A forgalmazási jutalékokkal együtt évente egymilliárd forintos bevételt hoz a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz), hogy az idei évtől az állami horgászjegyek és fogási naplók díjai teljes egészében a szövetséget illetik meg a közfeladat ellátási szerződésben foglaltak szerint - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

14 ezer négyzetméteres városi kertet álmodtak egy párizsi tetőre

Jövőre nyílik Párizs délnyugati részén a 14 ezer négyzetméteres kert, mely Európa legnagyobbja lesz. A tervek szerint 30 különböző növényt termesztenek majd, és csúcsszezonban napi 1000 kilónyi zöldség és gyümölcs kerülhet majd ki belőle.

Debrecenben is rákaphat a halra!

Látványkonyhával és önálló standdal jelenik meg a debreceni Farmer Expón a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány 2019. augusztus 15-18. között. A Farmer Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, amelyet idén már 28. alkalommal rendeznek meg a cívisvárosban.

Nébih: fémdarab lehet a párizsiban

Fémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Alattomos borkonkurencia

A Szlovákiai Borászok és Szőlészek Céhe (CVVS) 2019 első félévében is a borértékesítés jelentős csökkenését volt kénytelen elkönyvelni. A céh elnöke, Miroslav Fondrk leszögezte, hogy évről évre alattomosabb a borkonkurencia, aminek következtében több becsületes szlovákiai szőlő- és bortermelő felszámolhatja vállalkozását.

Zöldhagymát tavaszra

Kora tavasszal a zöldhagyma az egyik első zöldségféle, ami a kertünkből az asztalra kerülhet. Ehhez azonban már most vetnünk kell, vagy néhány hét múlva lerakni a dughagymákat.