0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A föld gondozása volt a téma a NAK szakmai rendezvényén

Szakmai rendezvényre invitálta a térségi gazdákat, falugazdászokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kedden Jászberénybe. A NAK Akadémia szervezői ez alkalommal a termőföld gondozásának technikáját, technológiáját mutatták be az ingyenes program alkalmával.

A rendezvény előadói a következő gazdasági évet megalapozó talaj-előkészítő munka fontosságáról, szerepéről szóltak. Nem feledkeztek meg arról sem, hogy a talajművelés, az úgynevezett humuszmenedzsment mennyire fontos, ezért a terület legújabb eredményeit is megosztották a hallgatósággal – írja a szoljon.hu.

Ezzel együtt szó esett a talaj-előkészítő munka átalakulásáról is, melyben fokozottan kell odafigyelni a klimatikus változások mezőgazdasági hatásaira.

Hubai Imre Csaba, a NAK megyei elnöke kiemelte, hogy szeretnék még inkább felhívni a gazdák figyelmét az őszi talajművelés fontosságára.

Rámutatott, hogy a termőföldre, mint megújuló erőforrásra kell tekintenünk, melynek megőrzéséhez rendkívül fontos, hogy a gazdálkodók rendszeresen megújítsák, felfrissítsék ismereteiket.
Forrás: szoljon.hu