0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Amiről beszélünk, azt be is mutatjuk!

Így szólt a Magyar Mezőgazdaság Kft. által szervezett kétnapos SMARTFARM konferencia szlogenje. Valóban, ez így is történt. A precíziós növénytermesztés elméleti kérdései mellett a gyakorlatban is bemutatták a gazdáknak és a kiállítás látogatóinak, mit is jelent a precíziós gazdálkodás.

A délelőtti előadásokat követően a kiállítás egy távolabbi helyszínén, jókora méretű sátorban, egy kivetítő segítségével, a szakmai konferencia résztvevőinek a rendezők szinte helyükbe vitték a gyakorlati bemutató gépeit, berendezéseit.

Az okos technikai megoldásnak köszönhetően, egy óriási ledfalon mindenki jól láthatta, hogyan is működik a speciális berendezésekkel felszerelt permetezőgép, hogyan állíthatja a gép kezelője a kabinban lévő monitoron a munkafolyamatokat, hogyan állítható be a szakaszvezérlés, hogyan dolgozik a robotkormányzással ellátott traktor és műtrágyaszóró.

Hogyan repülnek a drónok, milyen felbontású felvételeket készítenek, és pontosan milyen feladatokra használhatók.

De azt is megtudhatták a délutáni program résztvevői, milyen intelligens megoldásokat kínálnak a cégek, hogyan lehet e korszerű eszközökkel segíteni a gazdák munkáját, hol tart ma a világ mezőgazdasága ezekben a fejlesztésekben.

Milyen műholdak adatai segíthetnek a gazdálkodóknak, milyen a digitális diagnosztika, és milyen eszközöket használnak a hazai szakemberek és vállalkozások, hogyan és főleg mennyiért lehet alkalmassá tenni meglévő gépeinket és berendezéseinket a precíziós feladatok megoldására. Milyen szolgáltatásokat kínálnak korunk vállalkozói, akik pontosan tudják, hogy a jövő versenyképességének kulcsa a precíziós technológiákban rejlik.

A növényvédelem és távérzékelés témájában délelőtt egy tucatnál is több előadás hangzott el, melyet a délutáni gyakorlati bemutató tett teljessé. Mindkét helyszínen külföldi szakemberek előadásai is emelték a SMARTFARM konferencia rangját.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu