Back to top

Csúcsra járatták a szakmai programokat a Bábolnai Gazdanapokon

Emlékezetes Bábolnai Gazdanapokat tudhatunk magunk mögött: a rendezvény végső előkészületei során hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra, a programok kezdetére azonban minden jóra fordult. Haál Gábor, a helyszínt adó Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a Gazdanapok zárónapján számolt be tapasztalatairól.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által szervezett 31. Bábolnai Gazdanapok utolsó napja jelentette a csúcsot a látogatók számát tekintve. Mint azt Haál Gábor, a ménesbirtok igazgatója is mondta, ez a szombati alkalom igazi családi napnak bizonyult. Mindez persze nem jelentette azt, hogy a végére bármit is csorbult volna a rendezvény szakmaisága.

„Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk a SMARTFARM konferencia és a gyakorlati gépbemutatók résztvevőitől”

- nyilatkozta lapunknak Haál Gábor, aki szerint mindez a szervezést nehezítő rendkívüli időjárási körülményeket figyelembe véve különösen örvendetes. Az igazgató szerint persze nemcsak a látogatók, hanem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok számára is különös fontossággal bírt a rendezvény négy napja. „A ménesbirtok patinás, történelmi épületeinek falai közt zajló munka helyhez kötött, így a Bábolnai Gazdanapok kiváló alkalmat kínált arra, hogy azt közelebbről is megmutathassuk az érdeklődők számára” – folytatta Haál Gábor, aki szerint bár nagy volt a sürgés-forgás ez alkalomból a lovak körül, az állatok számára mindez nem okozott ez gondot.

A nagy hagyományokkal bíró rendezvény ugyan véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy a ménesbirtok munkatársai innentől kezdve hátradőlhetnek nyergükben. A kiállítás – és persze a hatalmas esőzés – utáni tereprendezés jegyében telnek a következő napok, aztán pedig fontos versenyek következnek. „Szeptember minden hétvégéje ki van töltve nálunk; egyebek közt a közelgő Nemzeti Vágtára is készülünk” – tette hozzá Haál Gábor.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójával készült teljes cikket a Magyar Mezőgazdaság hetilapban olvashatják.

MMG - Sikerrel zárt a 31. Bábolnai Gazdanapok

 

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lesz Bábolnai Gazdanapok!

Az elmúlt időszakban, teljesen egyértelmű és érthető okokból, sok kétség merült fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz idén a Dunántúl legnagyobb agrár-szakkiállításának sorsa.

Mindenki magában teszi a dolgát - karanténkörkép az állami ménesekben

Versenyek, tenyészszemlék, vendéglovagoltatás és egyéb turisztikai programok. Ezek azok a tevékenységek, amelyeket a koronavírus-járványnak „köszönhetően” ma hiába keresnénk Bábolnán, Mezőhegyesen, illetve Szilvásváradon.

Új elnök az MLOSZ élén - A jó szintet mindig magasan húzom meg

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége február 27-ei közgyűlésén a szakmai szervezet elnökévé választotta. Március 15. alkalmából megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Úgy véli, az elismerések az eddig végzett munkát jutalmazzák. De mit jelentenek a hétköznapokra? Erről kérdeztük Haál Gábort, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatóját.

Ugrásnyira a sikeres sportolói karrier

Ha egy gyermek először ül lóra, körülbelül egy évnyi oktatásra van szüksége ahhoz, hogy magabiztosan érezhesse magát a nyeregben, így képes legyen bármilyen helyzetben megtartani az irányítást az állat felett. Az alapokat már elsajátított, komolyabb kihívásokra vágyó tanítványokat a lovasoktatók jellemzően napjaink legnépszerűbb lovassport szakága, a díjugratás felé igyekszenek terelni.

Az állandóság a legnagyobb érték

Az immáron 12. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágtának a Hősök tere szolgált helyszínül, és ezúttal október 19–20-án zajlott le, megközelítőleg tízezer látogató jelenlétében. Az esemény zökkenőmentes lebonyolításáért ezer ember dolgozott a helyszínen, ennek is köszönhető, hogy az idei vágta a megszokott, kimagasló nívóval várta az érdeklődőket.

Korosztályos bajnokok túrája

A fantasztikus szilvásváradi aréna adott otthont az első fordulónak, a másodikat és a bajnokavatást pedig az ország lovas szívének számító bábolnai ménesgazdaság lovaspályáján tartották. Két lenyűgöző versenyhelyszínen 150 lovast, majd 300 lovat, több mint 600 startot láthattunk, és nyolc himnusz szólt a bajnokoknak.

Bezárta kapuit a Bábolnai Gazdanapok

Idén 32. alkalommal látogathattak az érdeklődők a Bábolnai Gazdanapokra, mely ebben az évben a 79. OMÉK társrendezvénye. Idén is több mint húszezer négyzetméternyi kiállítói területen, több mint 200 kiállító, négy napon át várta a szakmai és az érdeklődő közönséget.

Talajmenedzsment a SMARTFARM-on

Sikerrel zárult az idei SMARTFARM második napja is, amelynek középpontjában a talajmenedzsmenttel kapcsolatos aktualitások álltak. Az egész napos, interaktív előadásokkal és látványos szántóföldi bemutatókkal tarkított program résztvevői ezen a napon is új, egyben szakmai információkkal gazdagodtak.

Lovas programok a hagyományőrzés jegyében

Mint minden évben, a hagyományőrzés tükrében idén is megrendezték a Bábolnai Gazdanapok lovasbemutatóját, ami Rombauer Tamás vezényletével zajlott le. A gazdanapok minden napján volt lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni az átfogó, egyben történelmi bemutatót, amit képzett lovasok, lovas kaszkadőrök elevenítettek fel korhű jelmezekben.

Beindult Bábolna

Hajnal óta pörög mindenki a 32. Bábolnai Gazdanapok teljes területén, hogy kapunyitásra minden tökéletes legyen. Végre elindult a négynapos gépünnep.