Back to top

Csúcsra járatták a szakmai programokat a Bábolnai Gazdanapokon

Emlékezetes Bábolnai Gazdanapokat tudhatunk magunk mögött: a rendezvény végső előkészületei során hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra, a programok kezdetére azonban minden jóra fordult. Haál Gábor, a helyszínt adó Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a Gazdanapok zárónapján számolt be tapasztalatairól.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által szervezett 31. Bábolnai Gazdanapok utolsó napja jelentette a csúcsot a látogatók számát tekintve. Mint azt Haál Gábor, a ménesbirtok igazgatója is mondta, ez a szombati alkalom igazi családi napnak bizonyult. Mindez persze nem jelentette azt, hogy a végére bármit is csorbult volna a rendezvény szakmaisága.

„Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk a SMARTFARM konferencia és a gyakorlati gépbemutatók résztvevőitől”

- nyilatkozta lapunknak Haál Gábor, aki szerint mindez a szervezést nehezítő rendkívüli időjárási körülményeket figyelembe véve különösen örvendetes. Az igazgató szerint persze nemcsak a látogatók, hanem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok számára is különös fontossággal bírt a rendezvény négy napja. „A ménesbirtok patinás, történelmi épületeinek falai közt zajló munka helyhez kötött, így a Bábolnai Gazdanapok kiváló alkalmat kínált arra, hogy azt közelebbről is megmutathassuk az érdeklődők számára” – folytatta Haál Gábor, aki szerint bár nagy volt a sürgés-forgás ez alkalomból a lovak körül, az állatok számára mindez nem okozott ez gondot.

A nagy hagyományokkal bíró rendezvény ugyan véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy a ménesbirtok munkatársai innentől kezdve hátradőlhetnek nyergükben. A kiállítás – és persze a hatalmas esőzés – utáni tereprendezés jegyében telnek a következő napok, aztán pedig fontos versenyek következnek. „Szeptember minden hétvégéje ki van töltve nálunk; egyebek közt a közelgő Nemzeti Vágtára is készülünk” – tette hozzá Haál Gábor.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójával készült teljes cikket a Magyar Mezőgazdaság hetilapban olvashatják.

MMG - Sikerrel zárt a 31. Bábolnai Gazdanapok

 

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hírét viszik a magyar lovashagyományoknak

Nem pusztán lóverseny, sokkal inkább a magyarság határokon átívelő hagyományőrző fesztiválja, egyfajta országimázs rendezvénye – tartják a Nemzeti Vágtáról. A napokban véget érnek a selejtezőként szolgáló előfutamok, ezzel együtt pedig tejessé válik az indulók mezőnye. Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató elmondta, idén minden eddiginél több határon túlról érkező versenyzőt várnak az eseményre.

Emlékezetes lesz az idei SMARTFARM

Magyarország legnagyobb precíziós növénytermesztési szántóföldi bemutatója – tartják a SMARTFARM konferenciáról, amely a Bábolnai Gazdanapokon kínál évről évre tartalmas, interaktív szakmai programot a látogatóknak. A szervezők idén ugyanakkor az eddigieknél is sokrétűbb konferenciával készülnek.

Idén is színvonalas programokkal készülnek a szervezők a Bábolnai Gazdanapokra!

Idén szeptember 5. és 8. között, az OMÉK társrendezvényeként tartják meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amelyre minden eddiginél sokszínűbb szakmai programokkal készülnek a szervezők - hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

Élményközpontú OMÉK három helyszínen

A legkiválóbb magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek bemutatója az OMÉK, amely az idén a fiatalokra és az innovációkra fókuszál. A négynapos kiállítás első napját szakmai rendezvényeknek szentelik. Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy az idén 1,2 milliárd forintos költségvetéssel, vidéki társrendezvényekkel együtt szervezik meg a nagyszabású kiállítást szeptember 26-29. között.

Gépújdonságok a gyakorlatban

A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.

Gazdálkodási Napló vezetése könnyedén

„Egy olyan program létrehozásán dolgoztunk, ami egyszerűvé, könnyen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a Gazdálkodási Napló elkészítését”- hangsúlyozta Szávayné Baksa Gyöngyvér, az Arasz Informatikai Kft. ügyvezetője.

Informatika az istállóban

„Az informatika rendszerekben, míg a gazdálkodó megoldásokban gondolkodik”- hívta fel a figyelmet Kövesdi József. Az Okosfarm Kft. ügyvezetője hozzátette, informatikai kultúrát kell teremteni a mezőgazdaságban.

Okosan a földeken

„Nem csak műtrágyát árulunk, hanem okos eszközökkel és megoldásokkal igyekszünk megkönnyíteni a gazdák munkáját”- kezdte előadását Tóth Milena, a Yara Hungária Kft. szaktanácsadója.

Szükség van a „hantrugdosó” agrármérnökre

„A kiállítás kiváló találkozási hely, ahol a termelőkkel lehet a kapcsolatokat ápolni”- magyarázta Nagy Lajos, az IKR Agrár Kft. ügyvezetője, termékeiket is bemutathatják, s rendszeresen testvérvállalatukkal, az Agrotec Kft.-vel közösen állítanak ki. A Bábolnai Gazdanapokat 31. alkalommal rendezték meg, visszatekintve mindig komoly szakmai seregszemlének számított, az ágazat kiemelt ünnepe.

Nyakunkon az Agrár IT

Az agrárterületen tanuló hallgatókból álló Corvinus Agribusiness mottója: Vidék, Fiatalság, Jövő! Így egyértelműen ott volt a diákszervezet helye Bábolnán a SMART Farm konferencián ahol igazán erről a 3 dologról volt szó.