Back to top

Csúcsra járatták a szakmai programokat a Bábolnai Gazdanapokon

Emlékezetes Bábolnai Gazdanapokat tudhatunk magunk mögött: a rendezvény végső előkészületei során hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra, a programok kezdetére azonban minden jóra fordult. Haál Gábor, a helyszínt adó Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a Gazdanapok zárónapján számolt be tapasztalatairól.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által szervezett 31. Bábolnai Gazdanapok utolsó napja jelentette a csúcsot a látogatók számát tekintve. Mint azt Haál Gábor, a ménesbirtok igazgatója is mondta, ez a szombati alkalom igazi családi napnak bizonyult. Mindez persze nem jelentette azt, hogy a végére bármit is csorbult volna a rendezvény szakmaisága.

„Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk a SMARTFARM konferencia és a gyakorlati gépbemutatók résztvevőitől”

- nyilatkozta lapunknak Haál Gábor, aki szerint mindez a szervezést nehezítő rendkívüli időjárási körülményeket figyelembe véve különösen örvendetes. Az igazgató szerint persze nemcsak a látogatók, hanem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok számára is különös fontossággal bírt a rendezvény négy napja. „A ménesbirtok patinás, történelmi épületeinek falai közt zajló munka helyhez kötött, így a Bábolnai Gazdanapok kiváló alkalmat kínált arra, hogy azt közelebbről is megmutathassuk az érdeklődők számára” – folytatta Haál Gábor, aki szerint bár nagy volt a sürgés-forgás ez alkalomból a lovak körül, az állatok számára mindez nem okozott ez gondot.

A nagy hagyományokkal bíró rendezvény ugyan véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy a ménesbirtok munkatársai innentől kezdve hátradőlhetnek nyergükben. A kiállítás – és persze a hatalmas esőzés – utáni tereprendezés jegyében telnek a következő napok, aztán pedig fontos versenyek következnek. „Szeptember minden hétvégéje ki van töltve nálunk; egyebek közt a közelgő Nemzeti Vágtára is készülünk” – tette hozzá Haál Gábor.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójával készült teljes cikket a Magyar Mezőgazdaság hetilapban olvashatják.

MMG - Sikerrel zárt a 31. Bábolnai Gazdanapok

 

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mérföldkő a Bábolnai Gazdanapok történetében

A Bábolnai Gazdanapok bő három évtizedes történetének talán legemlékezetesebb kiállítása ért véget. A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. közös, a hazai agrárkiállítások egyik zászlóshajójának tartott rendezvénye nemcsak hogy felvonultatta az ágazat színét-javát, de a rég nem látott ismerősökkel, barátokkal történő személyes találkozásra is lehetőséget adott.

A ménesudvar szépfiúi várják a fizetőképes lóhölgyeket

A bábolnai ménesudvarban 268 ló van, közülük többen versenyeznek amellett, hogy fedezőménként is sokukat számon tartják. Ottjártunkkor is voltak érdeklődők, akik fedezőmén nézőbe jöttek, a Bábolnai Gazdanapok megtekintése mellett.

Ünnepi közgyűlés a gazdanapok idején

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete. Ez alkalomból a Bábolnai Gazdanapok szombati lovasbemutatókat követően, várhatóan 15.00 órától ünnepi közgyűlést tartanak. Itt a szakmai előadások mellett bemutatják az elmúlt 20 esztendő Shagya-arab méneskönyvét is

Beindult a 33. Bábolnai Gazdanapok, ahol a gépek színre lépnek - Videók

Sokszínű programkínálattal indult idén is a Bábolnai Gazdanapok, ahol a gépeké a főszerep, de ezenkívül kukorica-fajtabemutatóval, erdei játszóházzal, interaktív talajszelvénnyel, traktor tesztvezetéssel, lovasbemutatóval, és még sok más érdekességgel várják az érdeklődőket. Az eseményekről érdekes videókat láthatnak a nézők a Magyar Mezőgazdaság folyamatosan frissülő Youtube csatornáján.

Traktorok, huszárok, a borz és a többiek

Vezethetjük a legmodernebb traktorokat, válogathatunk a mezőgazdasági gépek, eszközök között, nézhetünk huszár bemutatókat és lovasprogramokat, a gyermekeket pedig különleges állatbemutatók is várják a 33. Bábolnai Gazdanapokon. A kiállításon előtérbe került a hazai méz és halfogyasztás kiemelkedősen kedvező élettani hatásai is.

Lesz Bábolnai Gazdanapok!

Az elmúlt időszakban, teljesen egyértelmű és érthető okokból, sok kétség merült fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz idén a Dunántúl legnagyobb agrár-szakkiállításának sorsa.

Mindenki magában teszi a dolgát - karanténkörkép az állami ménesekben

Versenyek, tenyészszemlék, vendéglovagoltatás és egyéb turisztikai programok. Ezek azok a tevékenységek, amelyeket a koronavírus-járványnak „köszönhetően” ma hiába keresnénk Bábolnán, Mezőhegyesen, illetve Szilvásváradon.

Új elnök az MLOSZ élén - A jó szintet mindig magasan húzom meg

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége február 27-ei közgyűlésén a szakmai szervezet elnökévé választotta. Március 15. alkalmából megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Úgy véli, az elismerések az eddig végzett munkát jutalmazzák. De mit jelentenek a hétköznapokra? Erről kérdeztük Haál Gábort, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatóját.

Ugrásnyira a sikeres sportolói karrier

Ha egy gyermek először ül lóra, körülbelül egy évnyi oktatásra van szüksége ahhoz, hogy magabiztosan érezhesse magát a nyeregben, így képes legyen bármilyen helyzetben megtartani az irányítást az állat felett. Az alapokat már elsajátított, komolyabb kihívásokra vágyó tanítványokat a lovasoktatók jellemzően napjaink legnépszerűbb lovassport szakága, a díjugratás felé igyekszenek terelni.

Az állandóság a legnagyobb érték

Az immáron 12. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágtának a Hősök tere szolgált helyszínül, és ezúttal október 19–20-án zajlott le, megközelítőleg tízezer látogató jelenlétében. Az esemény zökkenőmentes lebonyolításáért ezer ember dolgozott a helyszínen, ennek is köszönhető, hogy az idei vágta a megszokott, kimagasló nívóval várta az érdeklődőket.