0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Első alkalommal rendezik meg az Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen 2018. szeptember 27-én ingyenes szakmai rendezvényt tart I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel.

Napjaink komplex globális kihívásai között kiemelt szerepe van a biztonságos élelmiszerellátásnak, amely egyénre szabott és egészséges táplálkozást segítő fogyasztási igénnyel párosul.

A trendek egyértelműen paradigmaváltást mutatnak a fogyasztói magatartásban, amelyre a vállalatok mérettől, tevékenységi körtől, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül válaszokat keresnek.

Ehhez járul hozzá hagyományteremtő szándékkal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közösen szervezett ingyenes I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferenciája. A konferencia célja a hazai és nemzetközi trendeket egyaránt felvonultató, információban gazdag, izgalmas és tanulságos gyakorlati tapasztalatok bemutatása az agrár- és élelmiszergazdaságban résztvevők számára.

A konferencia két tématerületre koncentrál, az innovációra és az együttműködések erősítésére az élelmiszerláncban.

A fogyasztói igények kielégítésében nem kérdéses az innováció helye és szerepe, amely átível az oktatás, a kutatás, a szabályozás, az ipar, a kereskedelem területén, mint ahogyan országhatárokat sem ismer. Mindebből adódóan nem nélkülözhető az együttműködés a különböző szintek, szereplők között, valamint az egyes szinteken belül egyaránt.

A konferencia két részből áll. A rendezvény első felében plenáris ülések lesznek, amelyeket előadásonként egy-egy rövid vitaindító beszélgetés követ. A szakmai előadásokon bemutatásra kerülnek a szakterületi célok, sikerek, programok, amelyek a napi munkák során bekövetkezett kihívásokra és jó gyakorlatokra rámutatva hozzájárulnak az érintett résztvevők versenyképességéhez.

A rendezvény második részében kerekasztal-beszélgetés keretében az innovációban és az együttműködésben példamutató szereplőket szólaltatunk meg annak érdekében, hogy a résztvevők a fókusztéma több aspektusát megismerhessék. A beszélgetés során elismert szakembereket a termékpálya minden szintjéről – termelés, feldolgozás, kiskereskedelem, gasztronómia, klaszter, egyesületek és oktatás -, valamint a média képviselőit ültetjük egy közös asztal mellé.

A szervezők a rendezvényre mintegy 200-250 főt várnak, köztük gazdálkodókat, élelmiszeripari szereplőket, szakembereket, szaktanácsadókat, döntéshozókat valamint tudományos szereplőket. A konferencia teljes időtartalma alatt kiállítás működik, ahol kiemelkedő élelmiszeripari vállalatok, egyéni és társas vállalkozások kínálnak innovatív termékeket bemutatóikon.

Rendezvény helyszíne: Kaposvári Egyetem, Új tanügyi épület, 170-es előadó

(7400 Kaposvár, Guba S. u. 40.)

Rendezvény időpontja: 2018. szeptember 27. (csütörtök)

Szakmai program

12.00 – 13.00 Regisztráció, Zselici lepény kóstoló, frissítők

13.00 – 13.10 Megnyitó, köszöntők – Kaposvári Egyetem, NAK

Plenáris előadások

Levezető elnökök: Papp Gergely – szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Juhász Anikó – agrárgazdaságért felelős államtitkár-helyettes, Agrárminisztérium

13.10 – 13.30 Innováció és élelmiszermarketing helye és szerepe a Kaposvári Egyetemen

Szigeti Orsolya dékán, Kaposvári Egyetem

13.30 – 13.50 Hungarian-Croatian co-operation in terms of food processing and marketing – the example of Podravka

Darko Karić Managing Director, Podravka

13.50 – 14.10 A vásárló, mint partner – a NÉBIH szemléletformáló programjai

Oravecz Márton elnök, NÉBIH

14.10 – 14.30 Innováció és együttműködések a Fino csoportnál

Egyed László tulajdonos, Fino-Food Kft.

14.30 – 14.50 A közösségi agrármarketingé a jövő: közös célok, közös kampányok, közös sikerek

Ondré Péter ügyvezető, Agrármarketing Centrum

14.50 – 15.10 Innováció a székelyföldi helyi termékek esetén

Lázár Ede dékán, Sapientia Egyetem

15.10 – 15.30 Állófogadás

15.30 – 16.30 Kerekasztal-beszélgetés

Moderátor: Ács Dóra, az Élelmiszer szaklap főszerkesztője

Forrás: NAK sajtóközlemény