0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Felhívás Gábor Dénes díj felterjesztésre

Ez évben immár 30. alkalommal adják át a Gábor Dénes-díjat, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A NOVOFER Alapítvány felterjesztési felhívását adjuk közre. A felterjesztéseket 2018. október 10-ig várják. A kritériumokat tartalmazó részletes felhívás és az adatlapok a gabordenes.hu/palyazati-felhivas internetes címen érhetők el.

A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, iparágak (távközlés/információs technológia, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is.

Az ideális jelölt olyan, jelenleg is tevékeny, új tudást létrehozó szakember (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető), aki szakterületén jelentős, az elmúlt öt évben gyakorlatban bevezetett, konkrét tudományos vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre, amelyet eredményesen hasznosít és alkalmaz.

E mellett kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, tudását színvonalas oktató-nevelő tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást fejt ki,személyes közreműködésével megalapozza és fenntartja intézménye innovációs készségét és képességét. Innovatív tevékenységével hozzájárul a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez.

A 30. Gábor Dénes-díjat 2018 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adjuk át meghívott állami vezetők közreműködésével.

További felvilágosítás:

E-mail: alapitvany@novofer.hu

Tel.: 1/319-8913

Mobil: 30/4848-004

 

Dr. Gyulai József, a kuratórium elnöke

 

Forrás: Novofer Alapítvány