0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Erdészeti nyílt nap és csillagles

A hétvégére változatos őszi időjárást ígérnek a meteorológusok. Pénteken még napsütésre, de szombaton már esőre is lehet számítani, vasárnap viszont újra előbújik a nap. A színesedő erdőbe izgalmas programok váltják egymást!

Csendesedő bikák

Szeptemberben az EGERERDŐ Zrt. üzemi vadászterületein elkezdődött a vadászati főidény. A gímszarvasoktól hangos erdő egyre csendesebb, hiszen lassan lezárul a bőgési időszak. Mindemellett a vadászati szezon folytatódik, így kérünk mindenkit, hogy október 20-ig, a hét minden napján délután 15 és reggel 9 óra közötti időszakban, ne tartózkodjon az EGERERDŐ Zrt. vadászterületein! Amennyiben ezen időszakban tervezik az erdőterületeink látogatását, feltétlenül tájékozódjanak a területileg illetékes erdészeteinknél! Elérhetőségek a www.egererdo.hu oldalon.

Erdész szemmel

A hűvös éjszakák hatására elkezdődött a makkhullás. A tavaszi jó virágzás és a nyári kedvező időjárás jó makktermést eredményezett. A Bükk és Mátra erdeinek egyik fő fafaja a kocsánytalan tölgy, melynek idei termése az átlagosnál jobbnak mondható.

Mátrai Erdészeti Nyílt Nap

Szeptember 28-án a Mátrafüredi Parkban, 9 és 16 óra között Erdészeti Nyílt Napra hívunk mindenkit, aki közelebbről szeretne megismerkedni az erdész szakmával és az erdő csodás világával.

Vadászkutyákkal, rovarokkal, lovakkal is találkozhat, sőt finom erdei lekvárokat, szörpöket, mézeket is kóstolhat, ha kimegy holnap a Mátrafüredi Parkba. Óvodás és iskolás csoportok mellett szeretettel várjuk a családokat is!

Hétvégi programajánló

Aki szombatra még nem tervezett semmit, annak több térségi programot is tudunk ajánlani. Szilvásváradon a Mihály-napi forgatagra csalogatják az érdeklődőket, míg Galyatetőn a Turistacentrumban a túrázás szerelmeseit őszi csillaglesre és különböző izgalmas túrákra hívják.

Kisvonatok

A szeptemberi szarvasbőgő járatok sok érdeklődő figyelemét felkeltették, így közel 250 fő vett részt a felsőtárkányi programon. Már most érdemes a naptárba bejegyezni a közelgő kisvasutas programot, a Mikulásjárat időpontját. Hiszen ebben az évben is meglátogatja a Mátrát és a Bükköt a Mikulás, hogy apró ajándékokkal kedveskedjen a gyerekeknek. Időpontok december 1-2. és december 5-9., három helyszínen felváltva.

A hétvégén a kisvonatok menetrend szerint közlekednek!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény