0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kaposváron az ország legszebb állatai

Az ország minden tájáról érkeztek a tenyésztők a Kaposvári Állattenyésztési Napokra, ahol szombaton a legszebb állatokat díjazták.

A Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) tenyésztői nagydíját az egyházasrádóci Húshasznú Szarvasmarhatenyésztő Bt. kapta színvonalas tenyésztői munkájának elismeréseként, míg a tenyésztőszervezetek köréből a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség kapott MÁSZ-nagydíjat Kaposváron. A Kaposvári Állattenyésztési Napokon számos állatfaj és -fajta kapott elismeréseket, tenyésztőik az ország legkülönfélébb tájairól érkeztek.

 

Szent Mihály napja a gazdasági év zárása, a számvetés időszaka hagyományosan, ezért kivételes öröm, hogy a tenyészállatok szemléje és a díjátadás éppen erre a napra esik – mondta el Zászlós Tibor a Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) szombaton megrendezett tenyészállat díjátadásán. Az ünnepélyes eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős országos alelnöke kifejtette: a mai, modern kori számvetések az állattenyésztői kiállítások, itt találkoznak a szakma képviselői azzal, hogy merre, milyen eredményekkel megy az állattenyésztés.

Zászlós Tibor hangsúlyozta: a modern technológiák, a digitalizáció adta lehetőségekkel az állattenyésztésben is élni kell, mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar tenyésztők képesek legyenek állni a versenyt a nemzetközi munkában.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu