0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ismét kinyitották az erdő kapuját

Jövőnk és az erdő jövőjének alapjai a gyermekek, ezért az erdészek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek környezeti nevelésére. Az EGERERDŐ Zrt. 2011-ben indította el az erdészeti nyílt nap rendezvényét szlovák és lengyel társerdőgazdaságok ötletei alapján. Akkor még nem is hittük, hogy ez a gyerekeknek szóló program ekkora sikert fog aratni.

Idén is gyermekzsivajtól volt hangos a szeptember, hiszen több, mint 5000 gyermek szívéhez vittük közelebb az erdőt az Egerben és Mátrafüreden megrendezett erdészeti nyílt napon (csak a mátrai egy napos rendezvényen 3060 fő regisztrált vendégünk volt) – mondta Dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Az érdeklődő, kíváncsi tekintetekben nem volt hiány.

A gyerekek nagyon szeretik, ha ők is kézbe vehetik, megérinthetik a tárgyakat, kipróbálhatják a szerszámokat, beleülhetnek hatalmas gépmonstrumokba és nemcsak történeteket hallhattak az erdő csodáiról.

Ez a rendezvény pont erről szól! A gyerekek megfoghatták a szarvasbika agancsát, megkóstolhatták az erdő ízeit. Sőt a bátrabbak traktorokba szállhattak, kisvasúti sínt csavarozhattak, fúrhattak, csiszolhattak, és még megannyi mindent kézbe vehettek.

Az évről évre megújuló rendezvény sikerének alapja az erdész szakemberek őszinte nyitottsága, vendégszeretete és a felejthetetlen interaktív élmények biztosítása. A vezérigazgató szerint ennek köszönhetik, hogy évről évre elnyerik az óvónők, pedagógusok bizalmát, akik immáron 8 év óta „az erdészekre bízzák a gyermekeket”.

Bízunk benne, hogy a 2011 óta több mint 35000 regisztrált látogatót fogadó program további sikereket fog aratni, és ezáltal a civil társadalom egésze is jobban megismeri és elismeri az erdész szakmát.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény