Back to top

Elkezdődött a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állítási támogatásának időszaka

A Juh Terméktanács felhívja a juh- és kecsketartók figyelmét, hogy elkezdődött a tenyésztésbe állítás támogatási kérelmeinek benyújtási időszaka. A kérelmeket október végéig adhatják be a termelők a tenyészkosok és tenyészbakok vásárlását igazoló okiratokkal.

Egy apaállat után csak a tenyésztésbe állítást követő első kérelem benyújtási időszakban és kizárólag

egyetlen alkalommal adható be támogatás, ha közvetlenül az előállító tenyésztőtől, illetve, ha kos- vagy baknevelő telepről vásárolják az apaállatot.

Az április 1. – szeptember 30. között vásárolt/beállított apaállatokra október 1 – 31. között kell a támogatási kérelmet benyújtani.

Az aláírt (!) támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár (volt: MVH) honlapján közzétett formanyomtatványon (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/101-2017-ix-28-szamu-kincstar-kozlemeny) lehet beadni, a többi támogatásigényléstől eltérően postai úton. Cím: Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya, 1476 Budapest, Pf. 407.” címre.

Kérünk minden igénylőt, hogy a kérelmet (főlap és betétlap) tértivevényes, ajánlott küldeményként adja fel, mert csak így igazolhatja a későbbiekben a benyújtás tényét.

A kérelemben feltüntetett adatokat a területileg illetékes instruktor igazolja, ezért kérjük, hogy az igazolás kiadása miatt egyeztessenek időpontot instruktorukkal és a megbeszélt időpontban keressék fel a vásárlással/beállítással kapcsolatos eredeti dokumentumokkal.

A dokumentumok alapján az instruktor a betétlapon igazolja az adatokat. A felsorolt bizonylatok bemutatása nélkül az igazolás nem adható ki. Ezeket a bizonylatokat pedig a tenyésztőnek 10 évig meg kell őriznie!

 

Forrás: 
Juh-terméktanács

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Biodiverz zöldtető Budapesten

Dezsényi Péter, a Zöldtető és Zöldfal Építők Országos Szövetségének elnöke a Makeosz szervezésében szakmai bejárást tartott az IKEA áruház tetőkertjének megtekintésére. Ez volt az első igazán biodiverz, extenzív, öntözés nélküli zöldtető egész Magyarországon, ezért nagyon jó viszonyítási pont a szakemberek számára.

Videósorozattal is segíti a NAK a pályázati források sikeres lehívását

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara videósorozatot indított, amely a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségeit mutatja be. A tájékoztatók sok tízezer gazdálkodónak segítenek abban, hogy sikeresen hozzájussanak a jelentős mértékű forrásokhoz.

Többletforrásban részesülnek az állattartók

A magas takarmányárak okozta rendkívüli gazdasági helyzetre tekintettel az Agrárminisztérium kezdeményezésére a kormány 4,4 milliárd forint többletforrást biztosít az állattartók számára – közölte Nagy István tárcavezető.

Július 26-tól lehet pályázni a precíziós fejlesztések támogatására

Július 26-tól benyújthatók a támogatási kérelmek a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása elnevezésű pályázati felhívás keretében. A kormány által több, mint háromszorosára emelt vidékfejlesztési forráskeretnek köszönhetően a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 100 milliárd forint - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Pályázati aktualitások: megnőtt a beruházási kedv

Ötvenmilliárd forintról 260 milliárd forintra emelték és újból megnyitották az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot. Ötven-ötven milliárd forintos keretösszeg érhető el kisebb kertészeti üzemek technológiai megújítására, illetve élelmiszeripari üzemek kisebb léptékű fejlesztésére is.

A málnatermesztés föllendítéséért dolgoznak

Nógrád megye mindig a bogyósgyümölcs-termesztés központja volt Magyarországon és szeretnénk, ha az is maradna, hiszen kedvező környezeti adottságokkal rendelkezik ehhez. A tavaly alakult Nyugat-Nógrádi Területfejlesztési Központ agrárágazata segíti a termesztőket a fertődi kutatóállomás munkatársaival karöltve.

Testreszabott támogatások segítik a gazdákat

Kiszámítható támogatási feltételekkel és tervezhető fejlesztési lehetőségekkel segíti az agrártárca a gazdákat - jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MKB Bank Nyrt., az Andest 2005 Kft. és a Gazda Kontroll Kft. tematikus programsorozatának mezőkövesdi állomásán, pénteken.

Óriási a beruházási kedv

Hatalmas a pályázati hajrá a magyar mezőgazdaságban, még a költségvetési ciklus elejét, a 2014-15-ös éveket is meghaladja a gazdálkodók beruházási kedve – mondta el Szigeti Tamás, aki néhány hete támogató okiratot vett át Nagy István agrárminisztertől, de profi pályázatíróként is jelentősek a tapasztalatai.

Biodiverz fővárost méhlegelőkkel és legeltetéssel

Sokak pusztán gazosnak vélik azokat a méhlegelőket, amelyeket a Főkert Zrt. először alakított ki Budapesten. A kezdeményezés célja a nyugat-európai mintán alapuló urbanizált terek ökológiai átalakítása. Erről adott tájékoztatást kiadónknak Bajor Zoltán, a Főkert természetvédelmi vezetője.

Hatalmas sikerrel zárult az AXIÁL jótékonysági futás

Hozzávetőleg 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. 2021. július 18-án, vasárnap délelőtt megrendezett jótékonysági futásán – hangzott el az esti adományátadó gálán számos látogató jelenlétében a bajai Petőfi-szigeten.