Back to top

DeLaval VMS™ V300 új, automatikus fejőrendszer

Az új DeLaval VMS™ V300 fejőrobot használatával a tejtermelés még személyesebbé, pontosabbá és gazdaságosabbá válik. A rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes telepet, gazdálkodót, tehenet, sőt tőgybimbót egyedileg tudjunk kezelni, valamint személyre tudjuk szabni a műveleteket az egyedi igények alapján.

Célunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk a gazdák, a dolgozók, a tehenek, a gazdaságok és a családok számára. A DeLaval VMS™ V300 rendszer az alábbi új technológiákat tartalmazza:

DeLaval InSight™ Kamerarendszer

 • 99.8% Felhelyezési arány
 • 99% Tőgyfertőtlenítés találati arány
 • 10%-kal nagyobb teljesítmény
 • Akár 50%-kal gyorsabb felhelyezési idő 
 • Nem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása

A DeLaval InSight™ technológia az eddigi legfejlettebb TOF kamerát, hardvert és képfeldolgozó szoftvert tartalmazza, így a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítés, fejés és utófertőtlenítés műveleteit, mint bármikor ezelőtt.

A DeLaval InSight™ minden egyes fejésnél felméri és megtanulja minden egyes tehén tőgyalakulását és tőgybimbó elhelyezkedését, így már a tehén legelső robotba lépésekor sem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása, a rendszer magától elvégzi azt. Ennek köszönhetően a tehenek nyugodtabbak az állásban és jelentős munkaidő megtakarítás érhető el.

DeLaval PureFlow™ Komplett tőgyelőkészítés

 • Naponta több, mint 3500 kg tej
 • VALÓDI tőgynegyed fejés 4 ICAR minősített tejmérővel
 • Nincs elvesztegetett kiváló minőségű tej
 • Kiváló higiénia

A DeLaval PureFlow™ rendszer nemcsak tisztítja a tőgybimbókat, hanem komplett előkészítést végez. Az átlátszó előkészítő kehelyben figyelemmel kísérhetők a folyamatok: minden egyes tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a lehető legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez.

Az előfejt tejet és a tisztításhoz használt vizet teljesen elkülönítve kezeli, az nem érintkezhet a tartályba fejt tejjel. Tisztítószer használatára is lehetőség van a kehelyben, amely hozzájárul a lehető legnagyobb fokú tisztasághoz a tőgybimbó előkészítés során. 

DeLaval InControl™ Mobil támogatás

 • Érintőképernyőről vagy mobiltelefonról/táblagépről vezérelhető
 • Nem szükséges érintőképernyő
 • Távoli elérés lehetséges
 • Megfigyelő kamerák képe is megjeleníthető

A DeLaval InControl™ rendszer segítségével figyelemmel kísérhető a tehenek teljesítménye, megjeleníthetők a különböző statisztikák, elvégezhetők a rendszer beállításai, ráadásul az összes funkció bárhonnan, bármikor elérhető az érintőképernyőn, táblagépen vagy mobiltelefonon. A DeLaval InControl™ használatával nem szükséges az érintőképernyő a robotokon, ha partnerünk nem igényli, akkor elhagyható.

Amennyiben a DeLaval VMS™ V300 fejőrendszert választja, nemcsak egy fejőrobotot kap, hanem egy teljes integrált megoldást. Olyan megoldást, amely teljeskörű választ ad az élelmiszerbiztonság, munkahatékonyság, jövedelmezőség és állatjólét mai és jövőbeni kihívásaira. (x)

Forrás: 
Delaval Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Miért a külföldi húst?

Matej Korpáš, az SPPK sajóosztályának a munkatársa elmondta, hogy az üzletekben minden húsnál fel kell tüntetni, hogy az állatot hol nevelték, hol vágták le és a húsát hol dolgozták fel, valamint hogy hol csomagolták. A kamara ismételten figyelmezteti a vásárlókat, hogy figyelmesen, alaposan olvassák el ezeket az információkat.

A következő évtizedek sikerágazatát építik

30 éves jubileumi küldöttgyűlését rendezte meg a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete. Az ünnepi rendezvény díszvendége Nagy István agrárminiszter volt, aki úgy fogalmazott, fejet hajt az ágazatban tevékenykedők elmúlt 3 évtizedben véghezvitt teljesítménye előtt.

Felépült az Alföldi Tej Kft. 15 milliárd forintos sajtgyára

Végéhez közelítenek az Alföldi Tej Kft. debreceni új üzemének építési és szerelési munkálatai. A négyéves intervallumot felölelő beruházás révén Magyarország második legnagyobb tejipari cégének tejtermék-portfóliója a saját gyártású tej, tejföl, vaj, túró, kefir és joghurt mellett sajttal és tejporral egészül ki.

Kevesebb az élőmunka, több a tej

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete (NAIK MGI), illetve jogelődei a magyar mezőgazdaságot 1869 óta szolgáló kutatóintézet, mely az agrárium gépesítését elősegítő műszaki-technológiai kutatással, fejlesztéssel és tudományos tevékenységgel foglalkozik. Fennállásának 150 éves fennállása jubileumát konferenciákkal is ünneplik.

Csökkenő európai tejfelvásárlási árak

A tej felvásárlási ára átlagosan csökkenő tendenciát mutatott ez év elején az Európai Unió országaiban, bár régiónként lehetnek eltérések. A legtöbbet a szerves tejért fizetnek a gazdáknak.

Kecskesajt és turizmus: farm a Mátra-alján

Nagy utat tett meg a kecsketej és sajt, mire megjelent a piacon, vagy a neves éttermekben. Aki ma fog a kecsketartásába, annak már könnyebb a helyzete, bár a kitartás és az elhivatottság nélkül kódolva van a kudarc. A Nagyrédei Kecskefarm tulajdonosa, Sánta Judit nem tíz, vagy tizenöt évvel ezelőtt kezdte a szakmát, amikor már kezdett a köztudatban megjelenni a kecskesajt, hanem jóval korábban.

Bevált az indiai dolgozó a tehenészetben

Mára az ország több tehenészetében is dolgoznak külföldi vendégmunkások, miután helyi, magyar munkaerőt nem nagyon lehet találni az állatokkal való munkára. A bevándorlók közül is kiemelkednek az indiai dolgozók, akikkel nagyon jó tapasztalatok vannak az ország több tehenészetében is. Egyikük, Sandeep Kumar nyilatkozott a magyarmezogazdasag.hu-nak.

Tipikus gazdaságok nemzetközi összehasonlítása - tejtermelés

Egyre nagyobb az igény az olyan nemzetközi hálózatok iránt, amelyek rendszeresen elemzik és összehasonlítják egy adott ágazat tipikus üzemeit. Az IFCN (International Farm Comparison Network) 2000 óta foglalkozik a globális tejszektor üzemszintű összehasonlításával.

Nagyot bukott a legnagyobb tejtermelő szövetkezet

Az Egyesült Államok legnagyobb tejtermelő szövetkeze eladásai 1 milliárd dollárral estek vissza 2017-hez képest. A szövetkezet vezetője kiemelte, hogy a túl alacsony felvásárlási árak egész évben megnehezítették a gazdák dolgát.

Az Agrárminisztérium a magyar tejtermelők mellett áll

Az Agrárminisztérium legteljesebb támogatását élvezi minden olyan fellépés, amely a tejágazat érdekeit védi és a magyar fogyasztók jó minőségű hazai tejjel való ellátását segíti – utalt a hét eleji tejtermelői demonstrációra az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a „Tejtermelés eredményességéért” elnevezéssel megrendezett pénteki konferencián.