Back to top

Kriptovalutáért zöldséget, gyümölcsöt is lehet venni a kijevi piacon

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a közelmúltban bevezették a kriptovalutával történő fizetési lehetőséget. Az ott árult zöldségeket és gyümölcsöket 14 féle digitális fizetőeszközzel lehet kifizetni. A kezdeményezés célja az, hogy megmutassa: mindennapi bevásárlásaink során is milyen egyszerűen használhatjuk az alternatív fizetőeszközöket.

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a Paytomat fizetés-feldolgozó rendszeren keresztül 14 féle digitális fizetőeszközzel, többek között bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), bitcoin gold (BTG), litecoin (LTC), ethereum (ETH), nano, dash, waves, EOS és NEM kriptovalutával lehet kifizetni a megvásárolt árukat.

A vásárló csak beszkenneli a termékek mellett föltüntetett QR-kódot az okostelefonra telepített Paytomat fizetés-feldolgozó rendszerbe, az árusok pedig azonnali átváltás után ukrán hrivnyában megkapják az áru ellenértékét.

Kriptovalutákkal nemcsak a piaci árusoknál, hanem a vásárcsarnokban működő vegán gyorsbüfében is lehet fizetni.

Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Fotó: blocktribune.com

A Besszarabszka vásárcsarnok igazgatója, Nyikoláj Kovalcsuk szerint a

kriptovalutákkal való fizetés új vásárlási élményt nyújt, és a becsalogatja a piacra a kriptovaluták megszállottjait. Erősödhet a vevőhűség és így az eladás is nőhet.

A kijevi vásárcsarnok a turisták által is szívesen látogatott létesítmény. A külföldi látogatók egy része már ismeri és rendszeresen használja a digitális fizetőeszközöket okostelefonra telepített, „virtuális pénztárcaként” használható Paytomat alkalmazáson keresztül.

A Bábuska (Nagymama) névre hallgató projekt célja, hogy bemutassa, hogy milyen egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben. Alexander Kurin, a Paytomat fizetési rendszer ukrajnai operatív igazgatója szerint a kriptovalutás fizetéssel kapcsolatosan az eladókkal azt a legnehezebb megértetni, hogy a virtuális tranzakció befejeztével számlájukon hrivnyában azonnal jóváíródik az összeg.

A Besszarabszka vásárcsarnokban az újszerű fizetési móddal a hagyományt és az innovációt szeretnék összekapcsolni.

Azért választották ezt a helyszínt, mert a népszerű turisztikai célpont és a kriptovaluták a világ minden országában elfogadott globális fizetőeszközök.

A Paytomat azon dolgozik, hogy a digitális fizetést széles körben elterjessze, kávézókban, éttermekben, szépségszalonokban, online áruházakban, valamint az egészségügyi ellátásban és az iskolákban is egyetemesen lehessen használni. A Paytomat szolgáltatásit Európa-szerte több vállalkozás és kereskedő használja már. A platform többféle online fizetési megoldást kínál a POS termináltól, a web panelen, QR kódon keresztül a WordPress bővítményekig. A news.bitcoin.com portál szerint a Paytomat fizetési rendszer 11 féle kriptovalutát támogat, és több mint 330 vendéglátóipari és kereskedelmi egységben használják már.

Forrás: 
blocktribune.com/magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Negyedével kevesebb görögdinnye teremhet

A tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb, 160-180 ezer tonna görögdinnye-termésre számít a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke idén.

Növényvédelmi előrejelzés – Bőven van tennivaló

Monília, cseresznyelégy, molytetvek, bagolylepkék, szőlőmoly… Rengeteg a növényvédelmi teendő, az időjárás pedig hol ezért, hol azért, de nem igazán játszik a kertészek kezére.

Fekete fokhagyma is kell az unamihoz

Fekete fokhagymával készült salátát is kóstolhattak a Piac Éjszakája vendégei a budapesti Nagybani Piacon. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

Olyan olcsó a kajszi Dél-Olaszországban, hogy le sem szedik

Az utóbbi napokban több felvétel és videó kering a neten a dél-olasz kajszitermesztők demonstrációiról. A rendkívül alacsony átvételi árak miatt úgy döntöttek, hogy a fák alatt hagyják a piacokon 4 eurórét kapható gyümölcsöt. Az átvételi ár ugyanis kilogrammonként 0,4-0,2 euró, sőt, előfordult 0,07 euró is!

Nem akart laboratóriumba zárkózni

Szerencsés egybeesés volt Szilágyi Sámuel életében, hogy éppen akkor léphetett a kutatói pályára, amikor hat év gyakorlati tevékenység után új munkát keresett. A cseresznye gyümölcstulajdonságainak, virágzási és érési idejének genetikai hátterét kutatja, doktori dolgozatát másfél év múlva kell elkészítenie ebben a témában.

Csakis vegyszermentes

A Coop Italia élelmiszeráruház-lánc kampányt indított a növényvédős-szermaradványok ellen, és mostantól kizárólag szermaradék-mentes zöldséget és gyümölcsöt árusít saját márkája alatt. Május végétől már csak teljesen „mentes” zöldséget és gyümölcsöt forgalmaz mintegy 1100 üzletében.

Súlyos jégvihar Olaszországban

Végzetes jégeső csapott le vasárnap az olaszországi Emilia Romagna tartományra. Reggio Emilia városától Ravennáig húzódó sávban szinte minden vitt a jég. A legsúlyosabb kárt Lugo, Massa Lombarda és Bagnacavallo környékén okoztak a csaknem 8 centiméter átmérőjű jéglabdák. Az erős széllel érkező jégvihar a gyümölcsösökben a jégvédő háló-rendszert is a földre fektette.

Szabolcsi alma-nagyhatalom

Impozáns adatok jellemzik az ország almatermesztési volumenének jelentős hányadát adó szabolcsi cégcsoportot, a Nagykálló-Tész Kft.-t. A több mint 2000 hektáron gazdálkodó 71 termelőt összefogó, az ország legnagyobb, óránként 12 tonnát leválogató gépsorával és az 54 teremben 10 ezer tonna hűtőkapacitásával rendelkező üzem a megye és a régió almatermesztését koordinálja.

Késéssel indul a dinnyeszezon

A görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

Magyar termelők meggyét kóstolhatjuk

A magyar meggy kiváló ízét, pozitív élettani hatásait sokan ismerik, de a termelők szerint még nem elegen. Éppen ezért egy ingyenes meggykóstoltatási akció keretén belül népszerűsítik ezt a fantasztikus gyümölcsünket június 25. és 27. között 25 helyszínen, 20 vidéki városban.