0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Brazília is beszáll az afrikai agráriumba

Brazília komoly összegekkel szállna be Nigéria mezőgazdaságának modernizálásába. Ennek érdekében traktorgyárat építenek az afrikai országban, és finanszírozzák a feldolgozást is.

Brazília 1,1 milliárd dollárt fektet hamarosan Nigéria mezőgazdaságába – jelentette ki a dél-amerikai ország Nigériába delegált nagykövete a napokban. Ricardo Guerra de Araujo a Nigériai Hírügynökségnek (NAN) adott interjúban kifejtette: az erről szóló megállapodást a két ország a hónap végén már alá is írhatja.

A nagykövet szerint Brazília célja, hogy átalakítsa Nigéria mezőgazdaságát a pénzügyi alap segítségével.

Ennek részeként egy traktorösszeszerelő üzemet is alapítanak az afrikai államban. A modern traktorok és azok hosszú távú alkalmazása jelentősen megnövelheti a termelékenységet.

A gépesített mezőgazdaság egyben teljesebb értékláncot, jobb feldolgozást és a termelők számára több lehetőséget is jelentene – tette hozzá. A gépesítés ráadásul enyhítené a kemény munka szocális negatívumait és a munkaerőhiány hatásait is.

A nagykövet elmondása szerint a projektet a nigériai agrártárca javasolta, a finanszírozást pedig a Brazil Exim-Bank bonyolítja a Nigériai Központi Bank bevonásával.

Forrás: punchng.com