0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Fórum Zágrábban a közös agrárpolitikáról

A Horvát Mezőgazdasági Kamara meghívására Kis Miklós Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára díszvendégként vett részt a horvát mezőgazdaságnak az új közös agrárpolitika (KAP) keretei között történő finanszírozásáról szóló zágrábi konferencián.

Kis Miklós Zsolt a 2020 utáni KAP-ra vonatkozó magyar álláspontot ismertetve kiemelte, hogy az elsődleges érdek a gyors elfogadással szemben a forráscsökkenés elkerülése, valamint a következő költségvetési és agrárpolitikai ciklus megfelelő színvonalú megalapozása. Aláhúzta egyúttal, hogy

az Európai Bizottság javaslata kapcsán meg kell találni a lehető legszélesebb közös nevezőt, amelyet a tagállamok a gazdálkodóik érdekében együttesen tudnak képviselni az uniós fórumokon.

Ehhez az alelnök szerint jelentős mértékben hozzájárul az a kiváló kapcsolat és együttműködés, amely a két ország agrárkamarája között az elmúlt években kialakult. Az előadásokat követően panelbeszélgetésre került sor, amelynek keretében szó esett számos, a KAP tagállami végrehajtását érintő, a horvát gazdálkodók által is hasznosítható magyar tapasztalatról és a két ország mezőgazdasági termelőit egyaránt érintő legfontosabb kérdésekről.

Forrás: nak.hu