0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Paul McCartney a vegetarianizmus mellett kampányol

Duettet énekelhet Paul McCartney-val az a szerencsés nyertes, aki néhány dollárral támogatja a zenész családja által indított Húsmentes Hétfő mozgalmat. A cél a nagyüzemi állattartás környezeti hatásainak mérséklése.

Az egykori Beatles-tag, a 76 évesen még mindig rendkívül aktív Paul McCartney december közepén megrendezendő liverpooli koncertjén egy szerencsés rajongó duettet énekelhet vele. A legendás zenész szülővárosában tartott fellépésre ugyanis VIP-jegyet sorsolnak ki egy rajongónak, fizetik a repülőjegyét oda-vissza, és természetesen a szállásáról is gondoskodnak. A koncert során pedig a szerencsés nyertes a színpadra fárad majd, és egy duettet énekel el a brit énekes-gitárossal.

A sorsoláson való részvételnek azért egy feltétele van: az Omaze.com oldalon tetszőleges összeggel, minimum 10 dollárral támogatni kell a Húsmentes Hétfő (Meat Free Monday) mozgalmat.

A nonprofit kampányt, amelynek célja, hogy az emberek hetente legalább egy napig ne egyenek húst (praktikusan hétfőn), 2009-ben indította útjára a zenész és két lánya, Stella és Mary McCartney.

A zenész egész családja lelkes vegetáriánus, hiszen Paul első felesége, az 1998-ban elhunyt Linda McCartney szintén a húsmentes étkezés nagy szószólója volt, és később a pár gyerekei is követték szüleiket.

A Húsmentes Hétfő leginkább a környezetvédelmi okokra hivatkozik: azzal, hogy a fogyasztók legalább egy napra száműzik étrendjükből a húsokat, csökken a kereslet, és ezáltal hosszabb távon mérséklődik az állattartás környezetterhelése, valamint a klímaváltozás is lassul.

A nagyüzemi állattartás mára számos kritikát kap amiatt, hogy működése komoly környezetterheléssel jár, és több mozgalom igyekszik a kereslet oldaláról változtatni ezen. Az állattartók és az állati termékek feldolgozói persze nem örülnek az ilyesminek, de a humán reformételek alapanyagait, például csicseriborsót vagy kölest termelő gazdák, valamint a vegetáriánusok ételeit feldolgozó üzemek a kereslet élénkülését tapasztalják.

Forrás: Omaze - Facebook