Back to top

Tejszív Nagykövet a MikulásGyárban

Kapás Boglárka 40 karton, hazai tejfeldolgozóktól származó tejet küldött a rászoruló családoknak, ennek köszönhetően több száz karácsonyi asztalra kerül az ünnepi időszakban minőségi, magyar tej. Az olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszó, a Tejszív Nagyköveteként adta át a csomagot a MikulásGyárnak.

Kapás Boglárka Tejszív Nagykövetként szeretné felhívni a figyelmet a tej- és tejtermékfogyasztás fontosságára, ezért örömmel vállalta, hogy eljuttatja azt a 40 karton tejet a MikulásGyárnak, amelyet a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács karácsonyi ajándékként küldött a szervezetnek. A MikulásGyár eddig, ezzel a felajánlással 70 000 kilogrammnyi adományt gyűjtött össze a rászoruló családoknak.

Az akcióval kapcsolatban Bogi elmondta:

„A december mindig mozgalmas hónap az úszóversenyek szempontjából, de amikor tehetem, szívesen adakozok személyesen is az ünnepek előtt. Örülök, hogy idén a MikulásGyár munkáját támogathatom, hiszen fontos ügyet képviselnek, én pedig büszkén állok a kezdeményezés mellé. Öröm látni, hogy ennyire jól szervezett a tevékenységük, és azt még nagyobb sikernek tartom, hogy idén ennyien, köztük a Tej Terméktanács is támogatja a MikulásGyárat.”

A Tej Terméktanács az elmúlt évek során több, hasonló szervezetet is támogatott, hiszen évek óta az egészséges táplálkozás, ezen belül a tejfogyasztás fontosságának hangsúlyozására törekszik. Sajnálatos módon azonban a rászoruló családok nem minden esetben tudják megvásárolni ezeket az alapélelmiszereket sem.

„A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kiemelt céljának tekinti a gyermekek tej- és tejtermék fogyasztásának támogatását, valamint fontos feladatának tartja, hogy segítséget nyújtson az egészségtudatos táplálkozás kialakításában.

Mindezt márkasemlegesen, tudományos alapokra helyezve szeretnénk elérni, a fiatalokhoz szólva. Ezért is örülünk annak, hogy Bogi már két éve a kampányunk mellé állt.

Idén azért döntöttünk úgy, hogy a MikulásGyár munkáját támogatjuk, mert szeretnénk, ha a tej – mint a fiatal fejlődő szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó alapvető élelmiszer – minél több rászoruló gyermekhez eljuthasson.” – nyilatkozta a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója, Harcz Zoltán.

Forrás: 
Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Közleménye

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban

A cseh kormány hétfői ülésén jóváhagyta az élelmiszertörvény módosítását, miszerint ezentúl tilos lesz az azonos csomagolású, de eltérő minőségű élelmiszerek árusítása Csehországban – közölte a cseh kormányhivatal hétfőn a Twitteren.

Újabb áfacsökkentésre készül Románia

A román kormány úgy döntött, hogy támogatja az egészséges és hazai hagyományos ételek fogyasztását, ezért azok áfáját 9-ről 5 százalékra mérsékli. A cél az, hogy 5-6 éven belül a „Made in Romania” feliratú termékek fogyasztása általános és mindennapos legyen.

A baromfiágazat költött a legtöbbet beruházásra tavaly

Csaknem 168 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre a 19 munkavállalónál többet foglalkoztató élelmiszeripari cégek tavaly - közölte az előzetes adatokat az Agrárgazdasági Kutató Intézet. A legtöbb, 30 milliárd forintot meghaladó beruházás a baromfifeldolgozó ágazatban volt.

Egy farm, ami tisztítja a tengert

Szokatlan gazdaságot vezet egy amerikai anyuka: tengeri moszatot, kagylókat és osztrigát nevel, melyek nemcsak fenntartható élelmiszert szolgáltatnak, hanem hozzájárulnak a szennyezett vizek tisztulásához is.

A becsületes kereskedelem 1,6 milliárd eurót ér Németországban

A Fairtrade teremékek forgalma Németországban az elmúlt évben 22 százalékkal nőtt átlépve az 1,6 milliárd eurós határt.

A hideg krumpli az új csodaszer?

Tudta, hogy egyes felmelegített ételek egészségesebbek, mint a frissek? Ilyen a krumpli, a rizs, a tészta, és a hüvelyesek. Ennek oka egyfajta keményítőben rejlik.

Magyarország hozzájárul a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez

A családi gazdaságok erősítése, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás kérdései, valamint a klímaváltozás problémaköre is napirendre került az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO), valamint az Agrárminisztérium közös konferenciáján.

A nejlonzacskó már nem trendi

Ahogy mind több vita folyik a csomagolások körül, úgy nőnek ki a földből a csomagolásmentes boltok Németországban, és egyre nyilvánvalóbb, hogy már nem csak egy szűk társadalmi réteget érdekel a téma.

Szigorúan szabályozza a transz-zsírsavak használatát Szlovénia

A szabályozás értelmében a végső fogyasztóknak szánt élelmiszerek összes zsírtartalmának 100 grammjában a transz-zsírsavak mennyisége nem haladhatja meg a 2 grammot.

Kevesebb az élőmunka, több a tej

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete (NAIK MGI), illetve jogelődei a magyar mezőgazdaságot 1869 óta szolgáló kutatóintézet, mely az agrárium gépesítését elősegítő műszaki-technológiai kutatással, fejlesztéssel és tudományos tevékenységgel foglalkozik. Fennállásának 150 éves fennállása jubileumát konferenciákkal is ünneplik.