Back to top

Borverseny-áttekintő, jelentkezési időpontokkal

Összefoglalót tett közzé a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. azokról a 2019-es borversenyekről, amelyekre közös mintaküldést és ügyintézést szervez. A kora tavasziakra gyorsan kell jelentkezni, a későbbiek közül pedig soknak még nem ismert a pontos időpontja sem, de a lista folyamatosan frissül.

Az ígéret szerint az oldalon folyamatosan közlik majd az időközben meghirdetett időpontokat is.

Egyelőre tizenhárom borverseny legfontosabb adatait (helyszín, időpont, határidők, honlapok), valamint az egyes versenyek nevezési feltételeit és díjait, illetve mintakiszállítási feltételeit tekinthetik át az érdeklődők.

Minden versenynél felsorolták azt is, hogy az előző években milyen eredményeket értek el a benevezett magyar borok.

A Les Citadelles Du Vin helyszíne Bordeaux (Franciaország), időpontja március 16–18. A hivatalos jelentkezési határidő január 15., ennek megfelelően a jelentkezési és nevezési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 9. A mintákat ugyancsak január 9-ig lehet leadni a Borkultúra Kft. irodájában.

A Mundus Vini 2019 Spring tasting a németországi Neustadtban lesz, február 19–24. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 10. a jelentkezési és nevezési, illetve mintaleadási határidő.

A Berliner Wein Trophy 2019 a nevének megfelelően Berlinben lesz, időpontja február 21-24. A Borkultúra Kft. irodájában január 11-ig kell jelentkezni és mintákat leadni.

A Vinalies Internationales 2019 versenyt Párizsban rendezik március 1–5. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 16-ig fogadják a jelentkezéseket és a mintákat.

A Challenge International du Vin 2019 ugyancsak Franciaországban lesz, Bordeaux-ban, időpontja április 12-13. A Borkultúra Kft. irodájában január 17-ig lehet jelentkezni és leadni a mintákat.

A VinAgora versenyt 2019-ben Budapesten rendezik, április 6–8. között. A hivatalos jelentkezési határidő, és egyben a hivatalos mintaküldési határidő is március 8.

Chardonnay du Monde 2019 verseny a franciaországi Burgundiában lesz március 6–8. között. A jelentkezési és mintaküldési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 18.

Az International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2019 versenyt májusban rendezik, helyszíne a nagy-britanniai Surrey. A Borkultúra Kft. irodájában február 15-ig lehet nevezni és a mintákat is eddig fogadják.

Az áprilisban, Brüsszelben rendezendő Monde Selection 2019, a nagy-britanniai West-Sussex grófságban április 1–11. között tartandó International Wine Challenge (IWC) 2019 Tranche 2, valamint a május 7–10-re meghirdetett londoni Decanter World Wine Awards (DWWA) 2019 versenyekre egyelőre még nem írta ki a jelentkezési határidőket a Borkultúra Kft. A Cannes-ban tartandó Le Mondial du Rosé 2019, illetve a csehországi Valticében rendezendő Grand Prix Vinex 2019 esetében pedig még a versenyek dátuma sem ismert.

A folyamatosan frissülő lista, illetve a részletes információk a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. honlapján olvashatók.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Borkultúra Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nyugdíjba vonul a borkritikus

A világ legbefolyásosabb borkritikusa, az amerikai Robert Parker hivatalosan is bejelentette, hogy búcsút int 41 éve alapított szaklapjának, a The Wine Advocate-nek, és nyugdíjba vonul.

Varsó virágba borul és versenyez

Hétfőn kezdődik a legnagyobb lengyel ökofesztivál a Varsó zöldben és virágban elnevezésű mozgalom. Az elmúlt évek alatt a legnagyobb és legszebb fesztivál lett Lengyelországban.

Nevezzük el együtt a Lovassy lócsaládot!

Egyedi játékkal hívta fel a borkedvelők figyelmét a vadonatúj Lovassy LIFE borcsalád: a címkéken szereplő 8 különböző színű ló elnevezéséhez várják a szavazatokat, hogy a jövőben dedikáltan, játékos formában lehessen a borokról kommunikálni.

Nőtt a német borexport az első negyedévben

Németország 67,3 millió euró értékben exportált bort az idei első negyedévben, ami 2,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Arculatváltáson esik át Magyarország legnagyobb boros franchise-hálózata

A Borhálónál most bevezetett fiatalos arculata a kötelező dizájnfrissítésen túl a márka nyitottságát, rugalmasságát, vevőközeliségét jeleníti meg. A cég exkluzívan készített és forgalmazott borokkal erősít a prémiumszegmensben. Az alternatív kiszerelések megmaradnak, ma a Borháló tartja Magyarország legnagyobb magnumválasztékát.

A természetvédelem zászlaja alatt versenyeznek lovaikkal

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek az őshonos magyar állatfajták génmegőrzésére. Kiemelt feladatuk a mezőhegyesi félvér lovak tenyésztése – a fajtát sporteseményeken szerzett tapasztalataikkal igyekszenek tökéletesíteni.

Borkészletfelmérés! Június 10. a határidő

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa újabb országos borkészletfelmérést végez. Május 31-i határnapra vonatkozóan, 10 hektoliteres pontossággal kell megadni az adatokat, és június 10-ig kell elküldeni az ezt tartalmazó táblázatot a gazdasági aktát vezető hegybírónak.

A borok és a növényvédő szerek a leggyakrabban hamisított termékek listáján

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) becslései szerint 11 gazdasági ágazatban a hamisításból és a kalóztevékenységből fakadó veszteség uniós szinten 18 686 milliárd forintot tesz ki évente, Magyarországon pedig 223,6 milliárd forint kárt okoz - közölte az EUIPO az MTI-vel csütörtökön.

Egri bor egri palackban

Az Egri borvidék idén nyártól már a saját palackjával büszkélkedhet, a borkedvelők pedig nemsokára találkozhatnak is vele. Egy helyi, tradicionális üveget terveztek újra, amibe a jövőben a magasabb presztízsű egri borok kerülhetnek.

Zöld trendek és marketing - borászat

Már csak azért is érdekes a szőlőműveléshez és a borkészítéshez kapcsolódó zöld szemléletmódok és a marketing kapcsolatának vizsgálata, mert sok borásznak, aki nem ezek egyikének megfelelően dolgozik, néha csak marketingfogásnak tűnik az egész.