0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hatputtonyos aszúk előjegyzésre

Hamarosan egy innovatív aszúértékesítési koncepciót vezet be a mádi HOLDVÖLGY, amely teljesen új alapokra helyezi a hat puttonyos aszúk és a borrajongók kapcsolatát.

A kimagasló minőség jegyében a HOLDVÖLGY Culture aszúk minden évjárata nyolc éves érlelés után kerül forgalomba. „Ez az egyedülállóan igényes, hosszú érlelési periódus hamarosan egy innovatív aszúértékesítési koncepcióval is kiegészül, amely teljesen új alapokra helyezi az aszúbor, a borászat és a fogyasztók kapcsolatát” − tájékoztatott Jójárt Gergő kereskedelmi igazgató.

A hatputtonyos Culture aszú a legnemesebb, legértékesebb boruk, ennek a leghosszabb az élettartama – akár száz év – ugyanakkor ennek az elkészítése a legidőigényesebb.

Ugyan a bor életében szinte semmiség az a nyolc esztendő, amíg pinceérlelést kap (két évig hordóban, majd hat évig palackban), de a borfogyasztók életében ennyi idő alatt fontos események sokasága következik be. Olyan pillanatoké, amelyeknek a méltó megünneplésére vagy megörökítésére éppen a hatputtonyos tokaji aszú lenne a legjobb választás.

Az előjegyzési rendszert 2019. február első hetében, a Furmint Február alkalmából nyitják meg az érdeklődők számára. Az előjegyzésről a HOLDVÖLGY kiállít egy igazolást, amely kimondja, hogy

a lefoglalt palackmennyiséget az aszúszemek szüretétől, áztatásától és préselésétől számított nyolcadik év augusztus 15. napja után házhoz szállítja.

Az addig hátralevő időszakban pedig tökéletes körülmények között, mádi pincerendszerükben elvégezik a borok érlelését; rendszeres tájékoztatást küldenek a borok fejlődéséről (a főborászuk által két évente írt, részletes aszúérlelési jegyezetek segítségével), továbbá amennyiben nemzetközi versenyen indítják a bort az érlelési idő vége előtt, ennek az eredményéről szintén közvetlen tájékoztatást küldenek.

Forrás: magyarmezogazdasag