Back to top

London, Amszterdam, Sanghaj – most kell jelentkezni az AMC-nél

Két egy európai és egy tengerentúli élelmiszeripari kiállításra kezdte el szervezni a magyar közösségi részvételt az AMC. Aki a londoni IFE-n szeretne részt venni, annak már nem sok ideje van gondolkozni, az amszterdami PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show-ra viszont még január 31-ig, a sanghaji SIAL Chinára pedig február 15-ig lehet jelentkezni.

Az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari rendezvényét, az International Food and Drink Event (IFE) szakkiállítást kétévente, Londonban rendezik meg, ezúttal március 17–20. között. Tematika szerinti osztásban vonultatja fel a kiállítókat, legutóbb 59 országból 1350 kiállító mutatta be, kóstoltatta termékeit a 111 országból érkezett 27 ezer szakmai érdeklődőnek.

Az Agrármarketing Centrum 102 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak ad lehetőséget árubemutatásra,

információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására. A jelentkezési határidő január 11., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Az Amszterdamban, május 21–22. között rendezendő PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show tavaly 2600 kiállító és 15000 szakmai látogató találkozásának színterét jelentette. Különlegessége, hogy a regisztrált kiállítók és a regisztrált látogatók (beszerzők) 30 nappal a rendezvény nyitása előtt kézhez kapják egymás előzetes listáit, hogy lehetőségük legyen tárgyalási időpontok előzetes egyeztetésére.

Az AMC az idén 144 négyzetméteren biztosít helyet a magyar kiállítóknak, előreláthatóan 14 cégnek. A jelentkezési határidő január 31., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

A május 14–15-én Sanghajban tartandó SIAL China a legnagyobb szabású nemzetközi élelmiszerágazati kiállítás Kínában, a párizsi SIAL társrendezvénye, annak minőségi normái szerint.

A kiállítók fele külföldről érkezik. A széles tematika 21 kategóriát ölel fel. A kiállításon csak szakmai és üzleti látogatók vehetnek részt. Az ország hihetetlenül nagy és növekvő vásárlói potenciállal rendelkezik, amelynek kihasználása mindenképpen ajánlatos a magyar termelők számára. Ugyanakkor a kínai piacra fokozottan érvényes az, hogy csak hosszabb idő alatt, akár évek múltával lehet üzletet nyélbe ütni, amihez rendszeres kiállítási jelenlét szükségeltetik – ajánlja a potenciális kiállítók figyelmébe az AMC.

Az Agrármarketing Centrum 90 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak jut hely. A jelentkezési határidő február 15., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megújult a vadászati kiállítás a Vajdahunyad várában

Vadászat aranykora Magyarországon címen nyitották meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megújult vadászati kiállítását. A megnyitóra a Vajdahunyad várának gótikus termeiben június 14-én került sor, ahol a tematikájában, bemutatott tárgyaiban új, gyarapodó kiállítást ismertették. A kiállítás célja a magyar vadászkultúra, vadfauna bemutatása, és hazánk vadászat nagyhatalmi mivoltának megismertetése.

Nagy brit összefogás az élelmiszer-pazarlás csökkentéséért

Hatalmas méreteket ölt a nyugati világ élelmiszer-pazarlása napjainkban. A brit kormány az ország legnagyobb élelmiszeripari szereplőivel - köztük a Tesco-val, az Aldival és a Sturbucks-szal - együtt készül a kritikus helyzet mérséklésére.

Új piacokon veti meg lábát az Abonett

Az Abonett extrudált kenyerei a 80-as évek közepén „robbantak” be a magyar köztudatba, s tették egyszersmind piacvezetővé e szegmensben a vállalkozást. Mostanra eltelt bő három évtized, a cég vezetésében pedig megtörtént a generációváltás, ami jelentős vérfrissítést hozott: új termékekkel új piacokat célzott be az Abonett Kft.

Marokkó lesz a 79. OMÉK díszvendége

A szeptember 26. és 29. között megrendezendő, immár 79. OMÉK középpontjában az élelmiszeripar és a modernizáció áll majd. Díszvendége pedig a szintén jelentős mezőgazdasági múlttal és komoly fejlődési lehetőségekkel rendelkező Marokkó lesz, jelentette be Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Több mint kétmilliárdos fejlesztés a veszprémi sajtgyárban

Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajt végre veszprémi üzemében a Savencia Fromage & Dairy Magyarország Zrt. - közölte a társaság az MTI-vel.

Tejporgyár épülhet Hajdúnánáson

Kínai forrásból felépülő tejporgyár lehet az első konkrét eredménye annak a stratégiai együttműködési megállapodásnak, amelyet szerdán írt alá a Debreceni Egyetem (DE) rektora és a Morgan Star Group elnöke.

Rosszul áll a tőzsdén a vegán húspogácsát gyártó vállalat

A JP Morgan leminősítette a vegán húspogácsákat gyártó Beyond Meat vállalatot, miután a cég részvényei már 600 százalékot erősödtek a májusi tőzsdére vonulás (IPO) óta, a kezdeti 25 dollárról.

Új vezető az Unilever Magyarország élén

Az Unilever Magyarország, valamint a három országot (Horvátország, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina) felölelő Adria régió ügyvezető igazgatójának nevezték ki Alberto Di Leót, a szakember az ügyvezetői poszton Regina Kuzminát váltja - közölte az Unilever csütörtökön az MTI-vel.

Létezik panda foltok nélkül?

A kutatók eddig csak gyanították, hogy él valahol albínó, vagyis teljesen fehér panda. Áprilisban sikerült lencsevégre kapni az első foltok nélküli példányt egy kínai természetvédelmi területen.

Lesz mit enni 2050-ben?

Egyes becslések azt mutatják, hogy 2050-re a globális populáció elérheti a tíz milliárd főt. A folyamatos népességnövekedés miatt a mezőgazdaság példátlan kihívással néz szembe, de még nem késő változtatni.