0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lóháton a fatolvajok ellen

A fakitermelés során erdőben készletezett faanyag védelmében az erdőgazdaság több módszert alkalmaz. Ennek egyik meghatározó része a helyi rendőrséggel való közös akció, melynek keretében most a Bátonyterenyei Erdészet dolgozói lovasrendőrökkel együtt járták be a területet.

Az EUTR és EKÁR rendszerek bevezetésével sokat fehéredett a tűzifa kereskedelem, de sajnos még mindig vannak negatív példák. A fakitermelés során erdőben készletezett faanyag védelmében az erdőgazdaság több módszert alkalmaz.

Ennek egyik meghatározó része a helyi rendőrséggel való közös akció, aminek keretében az erdészek és rendőrök közösen járják az erdőt, a falopások és egyéb jogsértő magatartások elkerülése érdekében.

2019. január 17-én a bátonyterenyei rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival és a helyi polgárőrség tagjaival láttak el közös szolgálatot a városban és a rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó erdőn, mezőn, tóparton. Ennek keretében az erdőgazdaság dolgozóival közösen lovas rendőrök járták be az EGERERDŐ Zrt. Bátonyterenyei Erdészetének területét.

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőreivel a bátonyterenyei rendőrök így egy időben egyszerre több helyszínen is jelen lehettek.

A folyamatos közös akció remélhetőleg meghozza gyümölcsét és nagyobb biztonságban tudhatjuk az állami erdőket.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény