Back to top

A magyar piacot készül lefedni a BERKO

Saját gyártású, kiváló ár-érték arányú gépekkel igyekszik megfogni a gazdákat a vajdasági székhelyű BERKO az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. A távol-keleti piacokon is jelen lévő cég terve, hogy egész Magyarországon elérhetők legyenek gépeik.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow szervezői idén minden eddiginél több látogatóra számítottak: a visszajáró vendégek mellett ezúttal a korábbiaknál is nagyobb számban érkeztek a rendezvényre az agrárpálya iránt nyitott fiatalok, valamint a határainkon túlról érkező gazdálkodók is. A HUNGEXPO Budapesti Vásárcsarnok éppen ezért a külhoni magyar területekről érkező látogatók találkozási helyeként is szolgál ezekben a napokban.

Ezt erősítette meg lapunknak Horvát Király Andrea, a vajdasági székhelyű BERKO ügyvezető igazgatója is. Megtudtuk tőle, idén először vesznek részt a rendezvényen önálló kiállítóként, mindez pedig rendkívül jó döntésnek bizonyult részükről.

„Nemcsak magyarországi, hanem felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági gazdák is látogatják a standunkat, illetve alakítanak ki kapcsolatokat itt”

– mondta Horvát Király Andrea, aki hangsúlyozta, hogy cégük számára is rendkívül fontos, hogy személyesen kapjanak visszajelzést a különböző országok gazdálkodóitól. „A sorközművelő kultivátorainkkal kapcsolatban például a kedvező árat és a masszív felépítést hangoztatják a látogatók” – folytatta a cég ügyvezető igazgatója. Megtudtuk tőle, a BERKO márka 1987-ben alakult meg; a cég kezdetben szerszámgépek készítésével foglalkozott, idővel pedig a mezőgazdasági gépek gyártásával bővült a portfólió. Gépeket mostanra számos helyen forgalmazzák: jelen vannak az Európai Unió, illetve a szovjet utódállamok piacain, valamint a Közel-Keleten is.

„Főbb termékünk a vontatott csőtörő betakarítógép, rendelkezünk sorközművelő kultivátorokkal, gyűrűs hengerekkel, különböző földmegmunkáló gépekkel” – magyarázta Horvát Király Andrea, hozzátéve, hogy forgalmaznak vetőgépeket, ültetőgépeket és permetezőgépeket is. Mint mondta, a saját termékeiket a vajdasági telephelyükön gyártják.

Természetesen Magyarországra is szállítanak gépeket, s mint megtudtuk, elsősorban partnerkeresés céljából vesznek részt az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n, annál is inkább, mivel Magyarország egész területét szeretnék lefedni eszközeikkel. Mindemellett céljuk az is, hogy hazánkban alapítsanak céget, ezáltal is egyszerűsítve az uniós piacok irányába történő szállítást. „Eddig a magyarországi kiállítások közül az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatta a közönség a gépeinket, idén azonban a Bábolnai Gazdanapokon is szeretnénk részt venni” – tette hozzá a BERKO ügyvezető igazgatója.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar születésű kajszik

Bár nem őshonos nálunk, szerencsénk van a kajszival, hiszen sok rendkívül finom, zamatos fajtát sikerült találni vagy keresztezéses nemesítéssel létrehozni. Két helyen, Cegléden és Budapesten születtek az új fajták.

A gazdaságos almatermesztés gépei

Augusztus 1-jén almatermesztési bemutatót tartottak Tiszavasváriban, Rozgonyi Géza kertészetében. Témája az volt, hogy milyen eszközökkel és gépekkel lehet mindinkább helyettesíteni a munkaerőt, ha kézi munkára már csak elvétve vállalkozik bárki is.

Hivatalos: Szerbiában megjelent az afrikai sertéspestis

Az afrikai sertéspestis (ASP) járvány hivatalosan is megjelent Szerbiában, Mladenovac környékén. Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter kedden elmondta, hogy megérkeztek a madridi laboreredmények, amelyek kimutatták az ASP-t.

Fixkamrás körbálázó - megbízható minden körülmény között

A CLAAS szokásos, szakújságíróknak rendezett nemzetközi konferencián mutatta be idei újdonságait Franciaországban a napokban. A német vállalat látványos bemutatóval és éjszakai fotózással várta a világ számos országából összetoborzott sajtósokat, itt lehetett először látni munka közben a második generációs Lexion kombájnokat. Sorozatunkat az új ROLLANT 520, fixkamrás körbálázó bemutatásával folytatjuk.

Út a világbajnokságig

A SkillsHungary verseny első helyezettje és most már a Worldskills 2019 Kazan versenyre készülő Apagyi Bence már a finish-ben van, aki a nehézgépszerelő szakmában fogja képviselni hazánkat 2019. augusztus 22-27-ig.

ASP: a piac megremegett, de nem dőlt be

Az InterPIG és az AgriBenchmark Pig Network, a két sertéságazati szakértőket tömörítő nemzetközi szervezet közös éves találkozójára július 1–4. között került sor Pekingben. A NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet negyedik éve tagja e két csoportnak. A rendezvény fókuszában a vendéglátó Kína sertéságazatának fejlődése és az afrikaisertéspestis-járvány regionális, illetve globális piaci hatásai álltak.

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek

Szűk egy hónap múlva kezdetét veszi a SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós szántóföldi bemutatója, a Bábolnai Gazdanapok programjainak "zászlóshajója". A rendezvényen, amely az eddigieknél hosszabb, így tartalmasabb is lesz, a szakma legjelesebb képviselői vesznek részt ezúttal is - lássuk, mivel készülnek idén!

Hagyma információs bank létrehozásával is stabilizálnák az ágazatot a magyar hagymatermesztők

Még kis mennyiségben kapható áttelelő vöröshagyma, a tavaszi, korai vetésű betakarítása pedig augusztus második felében kezdődik, közepes hozamra számítanak a termelők.

Jelképes búzaösszeöntés – valós nemzeti összefogás a Magyarok Kenyere

Várhatóan rekordot dönt a 15 millió búzaszem - Magyarok Kenyere programba felajánlott búza mennyisége, így meghaladhatja a múlt évi 605 millió tonnás eredményt, amely 80 ezer rászoruló gyermek egy évi kenyér és pékáru szükségletét biztosította.

Csendes órák az üzletekben

Az Auchan áruházlánc lengyelországi üzleteiben augusztusban minden héten úgynevezett csendes órákat vezetnek be. Ezzel az autizmussal élők vásárlását szeretnék megkönnyíteni.