Back to top

Üzlet is született

Minden elemében új, színesebb standon, illetve pavilonban várta partnereit és az érdeklődőket az AXIÁL az AGROmashEXPOn. Ugyanis évek óta a D pavilon 5 ezer négyzetméterén rendezkednek be, tudtuk meg a kiállítás utolsó napján Umenhoffer Pétertől, a cég marketingigazgatójától.

Az idén a tavalyihoz képest megint valamivel több fénnyel, ledfallal, attraktív elemmel dolgoztak, amire szintén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. Az egyik legnagyobb sikert a DeLaval fejőrobot aratta, amit tavaly év vége óta forgalmaz Magyarország egyes részein az AXIÁL. Még azok is érdeklődtek a robotizáció ilyen foka iránt, akik nem tartanak tejelő szarvasmarhát. Ezen túl, ahogy megszokhattuk, megjelentek a „nagy vasak is”, a külföldiektől a magyar márkákig, például a Framest gépei is láthatóak voltak.

A kiállításra az AXIÁL marketingosztályához tartozó bemutatócsapat készíti fel a gépeket. Képünkön Umenhoffer Péter a bemutatócsapat tagjaival

„Egy olyan kínálattal jelentünk meg, amelyben a kis és a nagygazdaságok tulajdonosai egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő gépet.

Számos üzletet, szállítási megállapodást is kötöttünk, és nemcsak kis gépekre, elkelt a kiállított Agrifac permetező is, tehát látogatói létszám és üzlet szempontjából is eredményesnek ítélhető a kiállítás” – mondta az igazgató.

Visszatérő elem az 5-let show, amelynek keretében évek óta 5 újdonságukat, és nem feltétlenül a termékdíj pályázaton nyertes gépeiket mutatják be, bár ebben az idén átfedés volt. A forgatókönyvön most úgy változtattak, hogy meghagyták a show-elemeket, amik közé rövid, tömör, könnyen érthető, néhol a saját, vidéki életéből merített történetekkel fűszerezett ismertetőket adott elő Vályi István autós újságíró, olyanokat, amikkel a nézők is azonosulni tudtak.

Az 5-let show-t Vályi István autós újságíró vezette
Az 5-let show-t Vályi István autós újságíró vezette
A show-ba, nevéből adódóan, minden évben négy gépet és egy technológiát válogatnak be, olyanokat, amiken az adott év technológiai újdonságait egyszerre tudják bemutatni. Így szerepelt az AgrárgépShow pályázatán gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési

Nagydíjat kapott új CLAAS Tucano 450 kombájn, valamint a különdíjban részesített Fendt 943 MT hevederes traktor és a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetezőgép.

Bemutatták a 9 méter maximális emelési magasságú Manitou MLT 961 145 V+ rakodógépet, illetve a már említett DeLaval márkájú VMS V300 típusú fejőrobotot. Mint Umenhoffer Péter elmondta, a Tucanóra nagyon büszkék, ha nem nyer díjat, akkor is szerepelt volna a show-ban. Itt említette meg, hogy az elhozott termékdíjakat volt aki sokallta (1 nagy és 3 különdíjat kaptak), de mint fogalmazott: „aki nem játszik, az nem is nyer”, lefordítva, aki nem pályázik, az se pályázati pénzt, se mint ők, díjat sem nyer. Ráadásul az idén gazdálkodók is helyet kaptak a zsűriben, ami a pártatlanság záloga, és számukra tovább növeli a díj értékét.

Az 5-let show-t Vályi István autós újságíró vezette
Az 5-let show-t Vályi István autós újságíró vezette

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az előrelátó traktor-kamera

Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártója a Fliegl a mezőgazdasági, építőipari és közúti járművek biztonságát növelő kamerák és kamerarendszerek fejlesztésében és gyártásában is jeleskedik. A traktorokra elől függesztett munkagépek az útkereszteződésekbe csak belógva, balesetveszélyesen teszik lehetővé a vezető számára a belátást.

A szántóföldi napokon kiderül, mit tudnak a gépek

Az AXIÁL Kft. 500 négyzetméteres területen állógép-, és 4500 négyzetméteres területen mozgógép-bemutatóval készül a mezőfalvai kiállításra. A május 23-24-ei rendezvényen a szántóföldi növénytermesztés leghatékonyabb gépeit teszik próbára.

Kevesebb az élőmunka, több a tej

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete (NAIK MGI), illetve jogelődei a magyar mezőgazdaságot 1869 óta szolgáló kutatóintézet, mely az agrárium gépesítését elősegítő műszaki-technológiai kutatással, fejlesztéssel és tudományos tevékenységgel foglalkozik. Fennállásának 150 éves fennállása jubileumát konferenciákkal is ünneplik.

Már hamisítják

Januárban vezette be a dísznövény- forgalmazásban világszerte használt CC-kocsik új, rádiófrekvenciás jeladóval (RFID) ellátott jelölőcímkéjét a fejlesztő és a bérleti rendszert működtető dán Container Centralen, éppen a hamisítások megelőzése érdekében.

Készülődés az ország legnagyobb szántóföldi kiállítására

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) egy rendhagyó interaktív sajtótájékoztató keretében informálta az újságírókat a május 23-24-én megrendezendő III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowról.

Újdonságok Vásárhelyen

Ezúttal is a hazai mezőgazdaság jelentős része jelen volt a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig valamennyi szakterület képviseltette magát, emellett vetőmag-előállítók, műtrágya-forgalmazók, gépgyártók, gépkereskedők, a különböző technikák és technológiák képviselői is részt vettek ezen a seregszemlén.

Nem javíthatják meg a traktorokat az amerikai gazdák

A modern mezőgazdasági gépek meghibásodását általában egy laptopra telepített softver segítségével el lehet hárítani. Ennek ellenére az amerikai gazdáknak igen borsos árat kell fizetni a szervizelésért, ami ellen egyre hangosabban tiltakoznak.

Alsőörsön lesz a Stihl nemzeti favágó kupa

Idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó kupa nemzeti bajnokságát - mondta Szeremley Csaba, a Stihl Timbersports menedzsere szerdán Budapesten.

Bővülő traktorgyártás Szentpéterváron

Annak ellenére, hogy a magas infláció miatt Oroszországban kedvezőtlen a mezőgazdasági beruházások invesztíciós klímája, tavaly növelni tudta traktoreladásait a belpiacon a szentpétervári Kirovec traktorgyár.

Felmérés az élelmiszeripar digitalizációs helyzetéről

Zajlik a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének feltérképezése. A felmérés 2019. május 17-ig tölthető ki, a kapott eredmények pedig hozzájárulhatnak a fejlesztések megfelelő irányú előmozdításához.