Back to top

Hódítsa meg a lengyel piacot!

Őszi, Lengyelországi élelmiszeripari kiállításra szervez közösségi részvételt az AMC. A magyar stand hatvan négyzetméteres lesz, március 29-ig kell jelentkezni.

Szeptember 30. – október 3. között Poznanban rendezik a Polagra Food nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítást. Ahogy az Agrármarketing Centrum beharangozójából kiderül, az elmúlt években jelentős átszervezésen esett át a hagyományos Polagra vásár.

Az élelmiszer rész, a Polagra Food időben is elvált a Polagra mezőgazdasági részétől, amely Polagra Premiery néven született újjá januári időpontban, kétéves periodicitással. A szétválás lehetővé tette egy igazán professzionális, kizárólag a szakmai közönségnek szóló üzleti típusú élelmiszer-kiállítás megszervezését, amire a kiállítók már régóta vágytak.

A 2018. évi első önálló Polagra Food adatai biztatóak: 16 országból 170 kiállító és 3221 kizárólag szakmai látogató érkezett: üzletemberek, kiskereskedelmi láncok beszerzői, vendéglátóipari szakemberek. A Polagra Fooddal egy időben tartják a Polagra Tech (élelmiszer-gépipar), a Polagra Gastro (vendéglátóipar) és a Taropak (csomagolóipar) kiállításokat.

Az AMC legutóbb 2016-ban szervezett közösségi magyar részvételt az önálló Polagra Foodon 60 négyzetméteren húsáruval, fűszerekkel, pékáruval és snack-termékekkel.

A kiállításon is beigazolódott, hogy a hagyományok okán keresik a magyar termékeket Lengyelországban, versenyképes kínálattal van mit keresnünk ezen a 38 milliós bővülő piacon.

Akit érdekel az idei részvétel lehetősége, annak az AMC szervezésében megvalósuló közösségi magyar standot ajánljuk figyelmébe. Az idén is 60 négyzetméteres területet rendeznek be, ezen lehet standrészt igényelni. Az egységes arculati elemekkel felépített nemzeti standon megjelenő kiállítóknak árubemutatási és információs lehetőséget, közös tárgyalási felületet biztosít az AMC.

A jelentkezési határidő március 29., a kiállításról itt, a közösségi standról itt olvashatók a részletek.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vendée-i juhok a FarmerExpón

A FarmerExpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár idén is tartogatott meglepetéseket az kiskérődzők iránt érdeklődő látogatók számára is. Immár hagyomány, hogy a juhtenyésztők nagy hangsúlyt fektetnek erre a kiállításra, melyet az eseményen a díjkiosztón is érzékelhettünk.

Kapd el az esőt!

Az esővíz a legjobb vízforrás, ráadásul ingyenes, amelynek köszönhetően gazdaságosan és ökológiai szempontból is fenntarthatóan élhetünk. Az esővíz gyűjtése enyhíti az aszály hatásait is, ennek ellenére nagyon keveset hasznosítunk belőle tudatosan. A lengyel Wroclaw város önkormányzata támogatja azokat a háztartásokat, amelyek gyűjtik és használják az esővizet.

Megnyílt a Farmer Expo Debrecenben

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

Csendes órák az üzletekben

Az Auchan áruházlánc lengyelországi üzleteiben augusztusban minden héten úgynevezett csendes órákat vezetnek be. Ezzel az autizmussal élők vásárlását szeretnék megkönnyíteni.

Nagyon sovány lesz a lengyel almatermés

EU-szinten mintegy 20, Lengyelországban pedig nem kevesebb mint 44 százalékkal várnak kisebb almatermést a tavalyinál – derült ki az almástermésű gyümölcsök termésbecslésére összehívott szokásos konferencián.

Ki lesz a nagyobb vesztes?

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború mindkét ország számára komoly nehézségeket fog okozni. A kínai bojkott miatt az amerikai szövetségi agrárminisztérium már bejelentette, hogy 16 milliárd dollárral készül megsegíteni a farmereket,de Kínának sem jöhetett volna rosszabbkor a vámpótlék bevezetése – mondják a szakértők.

A megállapodás nélküli Brexit veszélyeire figyelmeztet a brit jegybank

Azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnése a brit jegybank, a Bank of England kormányzója szerint.

Komolyan veszik a klímaváltozást a lengyelek

Lengyelországban egy évtizedes programot indítottak a vízgazdálkodás átfogó javítása érdekében, mert enélkül mind az áramtermelést, mind a mezőgazdaságot padlóra viheti a megváltozott időjárás.

A sörkészítéssel folytatódik az agrárkamara programsorozata

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” szakmai programsorozata változatlan lendülettel folytatódik: szeptemberben a sörkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

Plantarium 2019: Zöld minden mérethez

A Plantarium, a dísznövénytermesztők és -kereskedők egyik legfontosabb kiállítása, választékában a jelen kor legjellemzőbb életstílus-trendjeire, a kis alapterületű életterekre és a zöld környezetben való rekreációra keres növényi megoldásokat az idén. Jelmondata 2019-ben: Zöld minden mérethez.