0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kétszer jobban teljesít az elektromos önvezető traktor

A John Deere kifejlesztett egy 400 LE teljesítményű elektromos önvezető traktort, a GridCon vállalattal közösen, amely a mezőgazdasági gépek villamosításával foglalkozó vállalkozás. A vállalat szerint ez egy új lehetőség a villamos meghajtás használatára a gépjárművek és a mezőgazdasági gépek számára.

Első elektromos John Deere traktort 2016-ban mutatták be. Az új változat – a GridCON rendszerű –

nem rendelkezik sem vezetőfülkével, sem akkumulátorkészlettel.

Ez az első elektromos jármű, amely kizárólag elektromos vezetékkel működik, és képes önállóan dolgozni a terepen.

A GridCON traktort elektromos kábel táplálja munka közben, amely a 300 kW teljesítményt folyamatosan továbbítja a munkagépre. A kábel hossza körülbelül 1000 méter, de szükség esetén meghosszabbítható. A terepmunka során a vezeték automatikusan ki és visszahúzódik, és a traktorvezérlő rendszer kizárja a rossz kábelvezetést, valamint a vezeték vagy a gép sérülését.

A GridCon változat súlya megegyezik a John Deere 6195R-el.

 A munkagép 20 km/h sebességre képes. Az elektromos hajtáshoz 700 V egyenáramot használnak. A GridCON-t elektromos berendezéseit hűtőrendszerrel szerelték fel, így a hajtásrendszer tényleges hatásfoka 85% körül van. A traktor teljes súlya, beleértve a dob és a kábeltartó karját is,

körülbelül 8,5 tonna, ugyanannyi, mint a hagyományos John Deere 6195R traktoré, viszont a teljesítménye annak kétszerese.

A John Deere mérnökei szerint a további egy tonnával lehet majd csökkenteni a GridCon-változat súlyát. A kedvező teljesítmény-tömeg arány mellett a GridCON koncepció csendes működést biztosít kipufogógáz-kibocsátás nélkül. Az akkumulátoros traktorokhoz képest a GridCON üzemeltetésének költsége 50% -kal alacsonyabb.

youtube://v/DHXInH2ex4U

 

Forrás: agropolska.pl