0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A francia köztársaság lovagja

A Francia Érdemrend lovagi fokozatával ismerték el rendszeres szerzőnk, Somogyi Norbert francia-magyar kapcsolatok építésére irányuló munkáját.

A francia nyelv is egyike azoknak, amin keresztül nem csak egy ország, hanem kontinensek és kultúrák nyílnak meg. A frankofón világ sok érdekességet tartogat a mezőgazdaság, agrártudományok művelőinek is, és a franciák hálásak azért, ha valaki érti, beszéli a nyelvüket.

Jó néhány agrárszakértőnk kamatoztatja francia nyelvtudását a két- és többoldalú kapcsolatok építésekor, azonban viszonylag kevesekről mondható el, hogy szakmai pályafutásuk nagy része kifejezetten a frankofón országok és hazánk együttműködésének erősítésére irányul. Közülük többek munkáját a francia állam komoly erkölcsi elismeréssel köszönte meg.

 

A legutóbb kiadónk lapjainak rendszeres szerzője, Somogyi Norbert is kitüntetésben részesült. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ volt általános, majd stratégiai főigazgató-helyettese, hazánk korábbi párizsi mezőgazdasági, jelenlegi tudományos és technológiai attaséja a francia köztársaság nemzeti érdemrendjének lovagi fokozatát vehette át Pascale Andréanitól, Franciaország magyarországi nagykövetétől.

A kitüntetés elismerése volt annak a közel három évtizedes munkának, amit Somogyi Norbert a két ország mezőgazdasági, agrárkutatási kapcsolatainak elmélyítése érdekében tett,  és aminek egy-egy részletére a szakma szereplői is ráláthattak mintegy száz, hazai szaksajtóban megjelent szakmai írásán keresztül.

 

A francia nyelv értékét pedig jól mutatja, hogy a szerző mind több cikke már a szélesebb frankofón világ tudását közvetíti nekünk, elsősorban Észak-Afrika agráriumába kalauzolva el az olvasókat.

 

Gratulálunk a kitüntető címhez!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu