0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Pálinka és párlatversenyt rendeztek Kőszegen

A pálinka az elmúlt évszázadok alatt a mindennapjaink részévé vált, hozzátartozik a magyar emberhez, a kultúránkhoz, és a magyar tájhoz is - fogalmazott V. Németh Zsolt miniszteri biztos a kőszegi Jurisics-várban rendezett III. Páratlan Párlatnapon február 3-án.

A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: minden nemzet törekszik arra, hogy meghatározza saját karakterjegyeit, nemzeti sajátosságait. Egy-egy hungarikum esetében lényeges, hogy ne csak a múltban gyökerezzen, de a mára vonatkozó jelentése is legyen. A pálinka jó választás, amely a magyar életérzést fejezi ki. Olyan hungarikum, amelynek kiváló minőségű alapanyaga is Magyarországon terem. Méltán lehetünk büszkék rá – mondta V. Németh Zsolt.

A kőszegi vár volt az egyik első hely, ahol 500 évvel ezelőtt párlatot, pálinkát, égetett bort készítettek. Ezúttal is a Jurisics-vár volt a különleges párlatok megmérettetésének helyszíne. A III. Kőszegi Pálinka és Párlatversenyre rekordszámú, 209 nevezés érkezett, amelyből 54 tétel kapott bronz, 91 ezüst és 27 arany minősítést.

Forrás: AM Sajtóiroda