0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Átadták az „Év Agrárembere” díjat

Nagyszabású gálával zárult a 2018-as Az Év Agrárembere kitüntető díj szombaton este Egerben. 2018-ban az „Év Agrárembere” kitüntető díj győztese Ledó Ferenc lett. Életműdíjban Bálint György és Vancsura József részesült. A közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szebegyinszki Georgina nyerte.

2018-ban a szervezők 10 kategóriában keresték Az Év Agráremberét: Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Növénytermesztés.

A támogatói és jelölti videókat mintegy 500 ezren tekintették meg. A közönségdíjasokra mintegy 14 ezer szavazat érkezett.

– A magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének, ebben segít az „Év Agrárembere” kitüntető díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát – hangsúlyozta a díj fővédnöke, Nagy István agrárminiszter. 

A díj védnöke és a szakmai zsűri elnöke, Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója szerint mivel az agráriumhoz kapcsolódó életpályák sajnos napjainkban nem elég népszerűek a pályaválasztás előtt állók számára, kiemelten kell kezelnünk ezt a kérdést.

Az év agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta meg a zsűri. 2018-ban az „Év Agrárembere” kitüntető díj győztese Ledó Ferenc lett. Életműdíjban Bálint György és Vancsura József részesült. A közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szebegyinszki Georgina nyerte.

A kategóriagyőztesek:

Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
Fiatal gazda: Borbély Tamás
Jövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
Kertészet: Ledó Ferenc
Növénytermesztés: Soltész Gyula
Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

Forrás: NAIK/NAK