
A hongkongi Tai Po Hui piacon dolgozó hentesek árai ezt követően több mint 10%-kal emelkedtek, illetve nőttek a nagykereskedelmi árak is – nagyjából 20%-kal.
„Várható volt, hogy a kevesebb kínálat az árak növekedését eredményezi majd, mindenesetre törekedtünk arra, hogy ezt minél kevésbé érezzék meg az ügyfeleink” – nyilatkozta a piac egyik húsboltjának tulajdonosa. Mint mondta, a hatóságok valószínűleg figyelembe vették a vágóhidak bezárásának tervezésekor azt, hogy a friss sertéshús fogyasztói igénye az ünnep idejére rendszerint megcsappan valamelyest.

Az említett piacon a korlátozást követő áremelkedés ellenére a kereskedők egyébként nem tapasztaltak csökkenő érdeklődést a vevők részéről.
„Úgy gondolom, a higiéniai intézkedések megerősítették a lakosok bizalmát a sertéshús iránt” – mondta egy másik húsbolt tulajdonosa, aki nagyjából 15%-kal adja drágábban ezeket a termékeket, mint a tilalom előtt. A megkérdezett vásárlók jellemzően azt mondták, az előzmények tükrében hajlandóak többet fizetni a húsokért, annál is inkább, mivel bíznak azok minőségében.