0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vízben nevelt saláta

Egész évben elérhető, egyöntetű minőségű, növényvédő szerek alkalmazása nélkül és kevesebb széndioxid-kibocsátással termesztett. Ezeket az előnyöket hangsúlyozva vezette be a piacra január végén a hollandiai Albert Heijn élelmiszeráruház-lánc a vízkultúrás rendszerben termesztett salátaféléket.

A B-Four Agro kertészetben hatféle salátát, hagyományos fejes salátát, vörös és zöld tölgylevelű salátát, batávia salátát, valamint Frisee, Lollo Rossa fodros levelű fajtákat termesztenek.

A zöldségek íze, beltartalmi értéke és polcállósága hasonló a szabadföldön termesztett növényekhez, de környezetkímélőbb módon, növényvédő szerek használata nélkül, és a tápanyagok precíz adagolása mellett termesztik őket, így garantáltan szermaradék-mentesek.

A terméket egész évben Hollandiában termesztik, így a szállításnak is alacsonyabb a karbonlábnyoma, mint a külföldről behozott terményeké.

A piacképes áru a magvetéstől számítva 6-8 hét alatt készül el. A cellás palántákat üvegházban, nyáron napfényen, télen LED-es pótmegvilágítás mellett nevelik. Biogázzal fűtenek, a villamos energiát pedig napelemek biztosítják. Hetente körülbelül 190 ezer fej salátát takarítanak be.

A salátákat a Vezet kereskedelmi cég készíti ki az Albert Heijn számára. A salátakeverékek és kényelmi zöldségtermékek európai vezető gyártója hetente több mint egymillió egységnyi árut értékesít az üzletláncoknak.

Az Albert Heijn célja, hogy egész éven át hazai termesztésű salátaféléket kínáljon vásárlóinak.

 

Forrás: ah.nl/magyarmezogazdasag.hu