Back to top

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Noha a magyar horgászsport távolról sem szűkölködik nemzetközi sikerekben, az elmúlt napokban versenyzőink olyan eredményeket értek el, amelyre talán még a legoptimistább szurkolók sem számítottak. A négyévente megrendezésre kerülő Horgász Világjátékok 2019-es állomása, Dél-Afrika volt a történelmi sikerek helyszíne, ahol több szakág versenyzői mérették meg magukat, s ahonnan végül a magyar küldöttség két arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

Fotó: mohosz.hu
Rendkívül kemény, világsztárokat felvonultató mezőnyben lett világbajnok a magyar férfi feeder válogatott,

maga mögé utasítva a legnagyobb esélyeseket, köztük Angliát és Olaszországot is. A beszámolók szerint a Walter Tamás, Erdei Attila, Döme Gábor, Sivák Mátyás, Sipos Gábor és Szabó Tamás alkotta csapat fantasztikus hajrával került az élre a verseny második napján, megszerezve ezzel a szakág első csapatvilágbajnoki címét. A kétfordulós megmérettetésen a fiúk összesen több mint 145 kg halat fogtak – pontyot és amurt –, így végül meggyőző fölénnyel nyerték meg a IX. Feeder Világbajnokságot.

Fotó: mohosz.hu
Remekelt mindemellett a női válogatottunk is:

a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána versenyzőkből álló feeder csapat egy csepp esélyt nem adott a riválisoknak, így mindkét fordulóban a legjobb teljesítményt nyújtva lettek világbajnokok.

Fotó: mohosz.hu

Hatalmas gratuláció illeti a pergető horgász csapatunkat is – Hipszki Róbertet, Deák Ferencet, Oláh Pétert és Tóth Lászlót –, hiszen az aranyérmes csehek mögött, világbajnoki ezüstérmesként állhattak fel a dobogóra a csónakos pergető kategóriában.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyarország hozzájárul a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez

A családi gazdaságok erősítése, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás kérdései, valamint a klímaváltozás problémaköre is napirendre került az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO), valamint az Agrárminisztérium közös konferenciáján.

Nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű az élelmiszeripar

Az élelmiszeripar kiemelkedő stratégiai ágazat, melynek fejlesztése komoly felelősséget jelent számunkra - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Termék Nonprofit Kft. konferenciáján, Budapesten.

Idén is lesznek dísznövény és kertművészeti napok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyparkban

Idén 15. alkalommal rendezi meg a Károlyi József Alapítvány az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat május 31. és június 2. között a fehérvárcsurgói Károlyi kastély parkjában, amelynek programjában kiállítás, vásár és konferencia is szerepel.

Hazai fölény az Országos Gazdászverseny nyitányán

Ahogy az már megszokott, az Országos Gazdászverseny első fordulójának idén is az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok adott otthont. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló izgalmas, egyszersmind pedig vidám hangulatú megmérettetésen az ország valamennyi agrár-felsőoktatási intézménye képviseltette magát. 

Ilyen még nem volt: izgalmasan alakult a húsmarha tenyészállatok versenye

A fajtagyőztesek végső megmérettetésén, ahol a legjobbak legjobbikát választják ki, holtverseny alakult ki. De miután csak egy nyertese lehet a versenynek, a két állat között új szavazást kellett elrendelni. Végül csupán egy ponttal, de a limousin borjas tehéné lett az ez évi győzelem.

Fejlesztésekre van szükség a hazai mezőgazdaságban

Magyarország mezőgazdasági adottságaival akár 18-20 millió embert is képes lenne ellátni élelmiszerrel, ám ehhez jelentős fejlesztésekre van szükség - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) átfogó helyzetértékeléséből.

Kulcsfontosságú a fejlődő országok mezőgazdaságának fejlesztése

Magyarország migrációs politikájának alappillére a kiváltó okok kezelése, a „helybe visszük a segítséget” elv érvényesítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott egyeztetésén, Budapesten.

Uniós mezőgazdasági bővülés – Magyarország a TOP 5-ben

Magyarország az előzetes adatok szerint az Európai Unió teljes mezőgazdasági kibocsátásának 2 százalékát állította elő 2018-ban, a mezőgazdasági kibocsátás volumene pedig közel 4 százalékkal bővült, amivel Magyarország ötödik a tagállamok rangsorában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

Micsoda kapás! Kifogtak egy kék homárt!

Alig hittek a szemüknek a halászok Nyugat-Walesben. Ritka szép pillanat kifogni egy kék homárt.

Flower Port Cup – Aranyérmes a magyar kertépítő csapat

A Wordskills Kazan 2019 Szakmák Világbajnoksága magyar kertépítő válogatottja kerttechnikai aranyérmet nyert Pekingben. A nemzeti válogató két győztese, Homokay Ádám és Stummer Gergő a kínai Skills szervezet és a Kínai Kertépítő Szövetség meghívására a "Flower Port Cup" kertépítő versenyen vettek részt.